Lista cu sporurile primite de bugetari - de xerox, de cantină sau pentru zâmbet

Lista cu sporurile primite de bugetari - de xerox, de cantină sau pentru zâmbet

Sporuri şi salarii nesimţite pentru mai mulţi bugetari

Traian Băsescu a vorbit la şedinţa de bilanţ a Ministerului Apărării îndemnând la mai multă chibzuinţă şi la eliminarea sporurilor nejustificate; ulterior Emil Boc a împărtăşit opinia preşedintelui într-o intervenţie de la Guvern. Mai târziu, Antena3 a prezentat o listă cu sporurile incredibile pe care le primesc bugetarii: spor de cantină, spor pentru transportul în concediu sau spor de antenă fiind doar câteva dintre el

Ştiri pe aceeaşi temă

Citeşte şi:

Război pentru salariile bugetarilor

Băsescu a vorbit despre riscul unui nou împrumut la sfârşitul lui 2010, din cauza sporurilor nejustificate din administraţia locală. "Efectul ar fi că la sfârşitul anului 2010 ar trebui să facem un nou împrumut ca să putem să plătim toate facilităţile de care au beneficiat categorii în mod nejustificat - sporuri de zâmbet în administraţia locală, spor să vină îmbrăcat decent sau mai ştiu eu ce sporuri, că are antenă deasupra cartierului.", declara Băsescu vineri, 5 martie.

De asemenea, premierul Boc, într-o intervenţie ulterioară a susţinut ideea că "Dacă nu eliminăm abuzurile, cum ar fi sporul de zâmbet şi sporul de ochi frumoşi, nu vom avea destui bani pentru ce ne trebuie."

La emisiunea "La Ordinea zilei" de pe Antena 3, au fost prezentate câteva liste cu sporurile existente în instituţiile de stat. Astfel, bugetarii ajung să fie plătiţi în plus cu sporul de cantină, de xerox sau pentru refacerea după concediul de odihnă, cum se întâmplă în cazul angajaţiilor din primării.

Deşi se cunoşteau aceste sporuri, în decembrie 2008, nu s-a dat nicio ordonanţă de urgenţă care să ducă la eliminarea lor. Acum, însă preşedintele insistă ca Guvernul să taie aceste "sporuri inventate".

Un caz similar s-a întâmplat la Tulcea, unde primarul oraşului propune ca angajaţii din administraţia locală să primească un adaos de 12-15% la salariu drept „spor de xerox“. Ideea edilului-şef Constantin Hogea vine la scurt timp după ce Guvernul a impus eliminarea sporurilor pentru bugetari ca măsură de austeritate.


Lista de sporuri mai include:

- spor de cantină - penitenciare
- spor pentru xerox - primării
- spor pentru ţinută decentă - primării
- spor pentru refacerae după concediu de odihnă -primării
- spor pentru refacerea capcacităţii de muncă - şcoli
- sporul pentru transportul în concediu - primării
- spor de zâmbet - primării
- indemnizaţia de zi de naştere - primării
- spor de condiţii penibilie -  Hidroelectrica şi Termoelectrica
- spor de antenă - prefecturi şi primării

Pe lângă bonusuri şi sporuri, directorii din instituţiile de stat au şi salarii de lux: Constantin Jujan - director Compania Naţională a Huliei are un salariu de 209.000 de lei an,  Marcel Piteiu - director Romgaz, salariu 208.000 lei, Constantin Bălăşoiu - director Compania de Electricitate Craiova are salariul de 216.000 lei  pe an, Claudiu Coleşiu, Director CONPET primeşte un salariu de 212.000 lei pe an, directorul de la Transgaz primeşte bonusuri de 260.000 lei pe an. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările