PAMFLET Lista secretă a domnului prim-ministru

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domnul prim-ministru a postat zece titluri de cărţi preferate. Dar ca orice politician care se respectă, a ţinut lista cărţilor lui de căpătâi secretă. Printr-o investigaţie high-tech şi folosindu-ne de efectul razelor gamma asupra buruienilor, am reuşit să obţinem lista pe care o facem publică aici, datorită caracterului ei de mare importanţă pentru ţară.

Şi ca inspiraţie pentru alţi politicieni mai puţin educaţi. Deci în ordine mai mult sau mai puţin cronologică, de pe când domnul prim a învăţat să buchisească, iată mai jos cărţile de bază (n.n., nu băgăm mana în foc că nu este plagiată), cu explicaţii despre uzul lor în folosul raţiunii, obţinute cu un software original de analiză a „reţelelor”.  

  • „ABCdarul” (Ediţia 1950, Editura de Stat R.P.R.) – revine des la el. A comandat chiar şi o copie pentru Ipad. Din păcate nu avem link pentru ca o copie electronică înca nu există.    
  • Povestea poveştilor” de Ion Creangă – i-a fost citită în copilarie şi titlul original l-a inspirat de mic sa se dedice politicii. Bănuim că a fost vorba de o confuzie care poate fi scuzată la acea vârstă fragedă.  
  • Buratino” de A.N. Tolstoi (Ediţia de lux în limba rusă) – prima carte citită; îi place şi acum să intre în pielea lui Karabas Barabas. Pe Pinochio al lui Collodi l-a găsit prea de dreapta pentru gustul său.      
  • Domnul Goe” de I.L. Caragiale – împreună cu alte “Momente şi Schiţe” si piese de teatru citite pentru lecturi suplimentare şi folosite ca surse de inspiraţie în politică şi viaţa de zi cu zi.       
  • Ciocoii vechi şi noi” de Nicolae Filimon - se identifică cu personajul principal, dar nu-i place sfârşitul cărţii, de aceea a comandat o copie specială din care lipsesc părţile supărătoare.     
  • Tănase Scatiu” de Duiliu Zamfirescu – ca şi mai sus deţine o copie specială cu un sfârşit alternativ scris de un mare scriitor contemporan cu el însuşi, unde personajul preferat are parte de un “happy end”.          
  • Procesul” de Kafka (în limba chineză) – Herr Huld l-a inspirat sa devina jurist.  
  • Cel mai iubit dintre pământeni” de M. Preda – doar scenele de la deratizare şi  „cosorul lui Moceanu”, mai ales partea fe-roa-să şi mai puţin cea le-mnoa-să.    
  • „Mitrea Cocor” de M. Sadoveanu – analiza noastră nu a putut identifica un motiv transparent pentru această preferinţă. O abordare freudiană este recomandată pentru viitor. Nu avem niciun link pentru textul sau descrierea nuvelei, care se pare că s-a pierdut în neantul post-decembrist.  
  • „Teză D dottorat” de Prim-Ministru şi viitor Preşedinte - mai are puţin şi o termină de citit.

Nota: Orice asemănare cu orice personaj real este pur întâmplătoare. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite