Lista eurodeputaţilor care au votat contra îngheţării fondurilor dacă nu e respectat statul de drept: populişti, naţionalişti şi social-democraţi din România şi Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legarea acordării de fonduri europene de respectarea statului de drept a fost dezbătută şi votată în Parlamentul European cu o majoritate lejeră. De partea celor care s-au opus au fost eurodeputaţi din partide populiste, naţionaliste, extremiste, dar şi aleşi social-democraţi din Bulgaria şi România.

158 de eurodeputaţi s-au opus raportului referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind îngheţarea fondurilor pentru ţările membre care nu respectă statul de drept. 

Cei mai mulţi au fost din Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor, dominat de cei din  Lege şi Dreptate (PiS), formaţiunea poloneză de dreapta care are în ultimii ani a avut un discurs anti-Bruxelles. 

Apoi, au fost o parte a celor din Grupul pentru o Europă Liberă, din care fac parte şi populiştii de la Mişcarea 5 Stele, formaţiune condusă de Luigi Di Maio. Nici extremiştii din Liga nu au lipsit din lista celor care au votat „împotrivă“.

Din partea PPE, cei care au votat „împotriva“ respectării statului de drept pentru acordarea de bani europeni au fost maghiarii din Fidesz, formaţiunea condusă de Vikor Orban, la care s-a adăugat UDMR-istul Iuliu Winkler.

Românii care au votat „împotrivă“ au aproape în totalitate din PSD, aceştia fiind zece la număr. Pe lângă ei, din grupul social-democraţilor au mai votat aleşi din Bulgaria. 

Nu în ultimul rând, din lista celor care au votat împotrivă fac parte şi aleşii formaţiunii Zorii Aurii din Grecia, un partid neonazist care are mesaje dure împotriva Uniuniunii Europene.

Vezi aici lista completă a modului cum s-a votat. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite