Lista declaraţiilor prin care Victor Ponta atacă independenţa justiţiei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, candidat PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, dând mâna cu Sorin Oancea, principalul actionar şi directorul B1 TV, înaintea celei de-a doua dezbateri televizate cu Klaus Iohannis, miercuri seară, 12 noiembrie FOTO Mediafax
Victor Ponta, candidat PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, dând mâna cu Sorin Oancea, principalul actionar şi directorul B1 TV, înaintea celei de-a doua dezbateri televizate cu Klaus Iohannis, miercuri seară, 12 noiembrie FOTO Mediafax

Doar de puţină vreme Ponta îşi ţine gura în privinţa justiţiei, dându-şi seama ce potenţial negativ uriaş au declaraţiile sale. Memoria electronică păstrează însă toate declaraţiile sale prin care şi-a devoalat intenţiile în privinţa independenţei justiţiei, pe cele mai importante le-am trecut în revistă mai jos.

Pentru a nu încărca prea mult articolul n-am mai menţionat momentul şi locul unde au fost făcute declaraţiile, o simplă căutare pe internet poate lămuri aceste aspecte. 

  • Plagiatul la ICCJ. În mai multe ocazii, inclusiv la dezbaterea de miercuri seara, Victor Ponta a minţit cu neruşinare. ICCJ nu l-a achitat de plagiat definitiv şi irevocabil, cum pretinde, pentru că n-a intrat pe fondul cauzei, a constatat doar lipsa calităţii procesuale a reclamanţilor, care nu erau persoane vătămate. Rămân valabile deciziile Senatului Universităţii Bucureşti şi a comisiei CNATDCU, formate din universitari de marcă, a trei universitari de prestigiu, care au constatat plagiatul tezei de doctorat a lui Ponta, fără putinţă de tăgadă.  
  • „Traian Băsescu în locul lui Gică Popescu, aşa facem”, a replicat Victor Ponta, la o întrunire electorală în comună Dobrun, judeţul Olt. Victor Ponta bagă la închisoare cetăţeni români, în locul justiţiei, şi anunţă câteva mii de simpatizanţi ce are de gând să facă. „Lui Gică Popescu i-aş ierta orice”, declară Ponta. Şi o crimă?  
  •  „Eu cred că preşedintele Băsescu se va duce la închisoare”. „Eu ştiu, legal, şi ştie toată lumea, că domnul preşedinte Băsescu este cercetat în dosarul Nana care este suspendat până la expirarea mandatului de preşedinte şi al imunităţii”. "De la 1 ianuarie 2015 Băsescu poate face nişte ani de închisoare, deoarece nu va mai fi preşedinte la acel moment". Victor Ponta ţine locul justiţiei, decide cine şi când se va duce la închisoare.  
  •   „Miza nu e schimbarea unui om, e schimbarea unui regim, e normal să fie aşa atunci când nu se schimbă un scaun ci se schimbă o lume. Miza e foarte mare, dar vom câştiga”, a declarat liderul PSD Victor Ponta la Antena 3. Iată şi explicaţiile lui Antonescu: „Instituţiile tributare "regimului Băsescu", în cazul cărora majoritatea parlamentară trebuie să elimine "rămăşiţele" funcţionării partizane, sunt Curtea Constituţională, DNA, ANI sau CSM.  
  • Adrian Năstase este o victimă a regimului Traian Băsescu,  fiind vorba despre un "condamnat politic" (6 ianuarie-presa).  
  • Victor Ponta a susţinut că dosarul vicepremierului Dragnea  este unul politic. "E un dosar politic împotriva a 7,5 milioane de români care au votat la referendum. (07.10.2013). Procurorul Lucian Papici "marele basist, morarist, macovist", care a făcut "dosare politice" în cazul referendumului pentru demiterea preşedintelui Băsescu. „Haite de procurori s-au întors din concediu ca să ancheteze abuziv 8,5 milioane de cetăţeni români, care au votat împotriva lui Traian Băsescu", „dau buzna în casele lor să-i întrebe, abuziv, cum au votat, îi sperie pe bătrâni".  
  • „Avem doar guvernarea, dar nu avem toată puterea”. „Atunci când vom prelua controlul politic la DNA”. Sunt afirmaţii distincte, dar complementare, demonstrate inclusiv cu un filmuleţ existent pe youtube.  
  • „Dacă nu luăm preşedinţia, scapă cine poate”, ar fi spus Victor Ponta la o şedinţă a PSD cu uşile închise.  
  • „Eu nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa, nici de toţi ceilalţi care doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine au probleme. Ştiam cu toţii acest lucru, că asta se va întâmpla până în noiembrie".  
  •   „Cred că dreptate se va face până la capăt în ziua în care pe poartă de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi, cei care ne-am bătut cu ei, vom şti că am câştigat această bătălie. Atunci îi vom face dreptate lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi. „Deşi a avut mult de suferit, nu doar justiţia îi va face dreptate, ci noi toţi îi vom face dreptate”.  
  •  „Faptul că un patron de media e condamnat pentru o faptă penală e un lucru care se întâmpla într-un sistem de justiţie, dar să confişti sedii de presă şi să pui presiune fizică asupra unor instituţii media nu s-a mai întâmplat şi e motiv de îngrijorare”. Ponta critică astfel decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei în cazul Voiculescu.  
  •  Victor Ponta  a spus că în statul român „Justiţia e singura putere în stat care nu plăteşte atunci când greşeşte”.  În faţa cui să dea socoteală justiţia, în fata politicienilor? Există CSM care cercetează greşelile din justiţie, deci afirmaţia premierului este fără temei.  
  •  Victor Ponta declară  că i-a cerut ministrului Justiţiei să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii asupra faptului că un judecător a emis, în opinia sa, o hotărâre greşită în cazul operei lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului", spunând că acel judecător ar trebui să plătească."  Premierul critică sentinţe definitive şi irevocabile ale justiţiei, inducând neîncredere în actul de justiţie, indică faptul că un anume judecător trebuie sancţionat.   
  •   Victor Ponta, i-a atacat pe  procurorii care au dispus sechestrul la Lukoil: „Nu fugeau cu conductele în Rusia”.  
  •  „Vreau ca DNA şi Parchetul Bucureşti să nu mai închidă ochii, să cerceteze şi să tragă la răspundere penală pe cine a încălcat legea la ANRP, în 2010-2011, a spus premierul Victor Ponta, dând indicaţii parchetelor şi DNA e cine să cerceteze.
Iată declaraţia Liviei Stanciu, sefa ICCJ, apropos de aceste declaraţii:  „Nu-i este permis premierului României să facă aprecieri privind actul de justiţie. Să lase judecătorii să-şi facă treaba. Declaraţiile sale duc la decredibilizarea justiţiei. Declaraţiile premierului afectează independenţa justiţiei, inducând populaţiei un sentiment de neîncredere. Toţi magistraţii sunt nemulţumiţi de această atitudine", a declarat Livia Stanciu, şefa ICCJ

Ce va urma dacă Ponta ajunge preşedinte? E suficientă schimbarea legilor de funcţionare a instituţiilor de forţă din justiţie, DNA, DIICOT, ICCJ, ANI, pentru ca numirile şefilor şi contractele de munca ale angajaţilor să înceteze, să fie numiţi alţi şefi şi alţi angajaţi obedienţi, din clientela politică a actualei puteri.

Refuzul repetat al lui Ponta, inclusiv în dezbaterea de miercuri seara, de a respinge în parlament legea amnistiei şi graţierii este un semn că PSD n-a renunţat să o pună în operă, lucru ce se va întâmpla ca un cadou pentru baroni de Crăciun şi Anul Nou.

Aşa cum pentru Ponta „dreptul la vot e o lozincă”, tot aşa independenţa justiţiei şi statul de drept sunt concepte care pot fi pervertite oricum, în bună tradiţie comunistă. („proprietatea privată este un moft”).

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite