Lista categoriilor de informaţii secrete din SIE, postată de Turcescu imediat după dezvăluirile lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar câteva minute după ce Traian Băsescu a anunţat că premierul României şi candidatul la preşedinţie Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE, în perioada 1997-2001, Robert Turcescu a postat o fotografie pe Facebook cu Hotărârea de Guvern prin care se extinde protecţia acordată foştilor ofiţeri din cadrul Serviciului de Informaţii Externe, decizie prin care ar fi beneficiat premierul.

Robert Turcescu a declarat la un post de televiziune, luna trecută, că a fost ofiţer acoperit, prezentând în acest sens şi o serie de documente pe blogul personal, mărturisirea sa fiind îndelung discutată în presă.

Luni seară, după ce preşedintele României, Traian Băsescu, a afirmat că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit, Robert Turcescu a publicat o fotografie pe Facebook cu anexa HG 223/2013, care cuprinde categoriile de informaţii considerate secrete de stat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE). De asemenea, jurnalistul a scris în postarea sa „Despre asta e vorba!”.

Şeful statului a arătat public, în sprijinul afirmaţiei sale potrivit căreia Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE, o Hotărâre de Guvern, iniţiată de Teodor Meleşcanu şi semnată de prim-ministru, care extindea protecţia acordată foştilor ofiţeri din cadrul Serviciului de Informaţii Externe.

Traian Băsescu a afirmat de asemenea, luni seară, la Realitatea TV, că „nu crede că Robert Turcescu este ceea ce s-a declarat (ofiţer acoperit - n.r.)”.

„N-am avut nicio legătură cu dezvăluirea lui Robert Turcescu. Eu am avut o relaţie foarte bună cu ziaristul Robert Turcescu. O spun foarte sincer, nu cred că este ceea ce s-a declarat”, a spus şeful statului.

„Este o enigmă pentru mine. În acel siaj cu Turcescu, am fost obligat să amân dezvăluirea cât mai mult”, a mai declarat Traian Băsescu.

Luni seara, preşedintele României, a anunţat, la postul Realitatea TV, că Victor Ponta, premierul României şi candidat la preşedinţie, a fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informatii Externe (SIE), în perioada 1997 - 2001, precizând de asemenea că Teodor Meleşcanu, un alt candidat la prezidenţiale, l-a protejat pe Ponta printr-o Hotărâre de Guvern.

Click pe fotografie pentru a vizualiza rezoluţia maximă

image

Citeşte şi:

Traian Băsescu, la Realitatea TV: Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001: Meleşcanu l-a protejat printr-o hotărâre de Guvern

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, la Realitatea TV, că premierul României, Victor Ponta, a fost ofiţer SIE în perioada 1997-2001, pe vremea când era procuror, timp în care a fost propulsat brusc de la Parchetul de sector la Parchetul General, fără a avea performanţe profesionale. Băsescu a mai arătat că fostul director al SIE, Teodor Meleşcanu, l-a protejat pe Ponta propunând o hotărâre de Guvern.

Cum a reacţionat Robert Turcescu, după ce a aflat că nu va fi pus sub acuzare pentru deconspirare

Robert Turcescu a făcut primele declaraţii după ce Procurorul General al României a spus că jurnalistul nu va fi urmărit penal şi a lăsat să se înţeleagă că acesta nu a fost ofiţer acoperit.

De ce tac autorităţile în cazul Turcescu?

Parchetul General a decis să nu se autosesizeze după ce Robert Turcescu a anunţat că a fost ofiţer acoperit. Specialişti din serviciile secrete şi din Justiţie arată lacunele din legislaţia siguranţei naţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite