Lista categoriilor de informaţii secrete din SIE, postată de Turcescu imediat după dezvăluirile lui Băsescu

Lista categoriilor de informaţii secrete din SIE, postată de Turcescu imediat după dezvăluirile lui Băsescu

Robert Turcescu FOTO Arhivă

La doar câteva minute după ce Traian Băsescu a anunţat că premierul României şi candidatul la preşedinţie Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE, în perioada 1997-2001, Robert Turcescu a postat o fotografie pe Facebook cu Hotărârea de Guvern prin care se extinde protecţia acordată foştilor ofiţeri din cadrul Serviciului de Informaţii Externe, decizie prin care ar fi beneficiat premierul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robert Turcescu a declarat la un post de televiziune, luna trecută, că a fost ofiţer acoperit, prezentând în acest sens şi o serie de documente pe blogul personal, mărturisirea sa fiind îndelung discutată în presă.

Luni seară, după ce preşedintele României, Traian Băsescu, a afirmat că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit, Robert Turcescu a publicat o fotografie pe Facebook cu anexa HG 223/2013, care cuprinde categoriile de informaţii considerate secrete de stat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE). De asemenea, jurnalistul a scris în postarea sa „Despre asta e vorba!”.

Şeful statului a arătat public, în sprijinul afirmaţiei sale potrivit căreia Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE, o Hotărâre de Guvern, iniţiată de Teodor Meleşcanu şi semnată de prim-ministru, care extindea protecţia acordată foştilor ofiţeri din cadrul Serviciului de Informaţii Externe.

Traian Băsescu a afirmat de asemenea, luni seară, la Realitatea TV, că „nu crede că Robert Turcescu este ceea ce s-a declarat (ofiţer acoperit - n.r.)”.

„N-am avut nicio legătură cu dezvăluirea lui Robert Turcescu. Eu am avut o relaţie foarte bună cu ziaristul Robert Turcescu. O spun foarte sincer, nu cred că este ceea ce s-a declarat”, a spus şeful statului.

„Este o enigmă pentru mine. În acel siaj cu Turcescu, am fost obligat să amân dezvăluirea cât mai mult”, a mai declarat Traian Băsescu.

Luni seara, preşedintele României, a anunţat, la postul Realitatea TV, că Victor Ponta, premierul României şi candidat la preşedinţie, a fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informatii Externe (SIE), în perioada 1997 - 2001, precizând de asemenea că Teodor Meleşcanu, un alt candidat la prezidenţiale, l-a protejat pe Ponta printr-o Hotărâre de Guvern.

Click pe fotografie pentru a vizualiza rezoluţia maximă

 


Citeşte şi:

Traian Băsescu, la Realitatea TV: Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001: Meleşcanu l-a protejat printr-o hotărâre de Guvern

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, la Realitatea TV, că premierul României, Victor Ponta, a fost ofiţer SIE în perioada 1997-2001, pe vremea când era procuror, timp în care a fost propulsat brusc de la Parchetul de sector la Parchetul General, fără a avea performanţe profesionale. Băsescu a mai arătat că fostul director al SIE, Teodor Meleşcanu, l-a protejat pe Ponta propunând o hotărâre de Guvern.

Cum a reacţionat Robert Turcescu, după ce a aflat că nu va fi pus sub acuzare pentru deconspirare

Robert Turcescu a făcut primele declaraţii după ce Procurorul General al României a spus că jurnalistul nu va fi urmărit penal şi a lăsat să se înţeleagă că acesta nu a fost ofiţer acoperit.

De ce tac autorităţile în cazul Turcescu?

Parchetul General a decis să nu se autosesizeze după ce Robert Turcescu a anunţat că a fost ofiţer acoperit. Specialişti din serviciile secrete şi din Justiţie arată lacunele din legislaţia siguranţei naţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările