Limbajul diplomatului Dan Mihalache: I-am spus prietenului meu Rareş Bogdan „du-te dracu'...“. Bogdan: Nu s-a schimbat abordarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Mihalache FOTO ziarul romanesc.ro
Dan Mihalache FOTO ziarul romanesc.ro

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, fostul şef al Cancelariei Prezidenţiale, a fost filmat în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii, în care se lăuda cu legăturile pe care le are la vârful unor instituţii de presă. Mihalache a povestit cum i-a sunat pe Rareş Bogdan şi pe Mihai Gâdea pentru a le atrage atenţia asupra unor titluri care apăreau pe burtierele celor două televiziuni.

„Deci, am avut o discuţie din asta că am intervenit la Realitatea. Şi i-am spus şi prietenului meu, Rareş Bogdan, că dădea titluri de-astea: «românii, umiliţi în Marea Britanie». Mă, zic, du-te dracu, de unde ştii tu că-s umiliţi, m-ai sunat pe mine? «Păi vrei să vorbeşti?» «Hai că vorbesc.» Şi am vorbit. Mă rog, eu, în virtutea trecutului meu glorios sau mai puţin glorios, mai am relaţii cu vârfurile, între ghilimele, presei. Alaltăieri am fost la Antena 3 pe telefon, la Mihai Gâdea. I-am spus acelaşi lucru: mă, nu mai agitaţi, că noi avem acest talent de a crea bombe cu auto-aprindere. În care noi ne punem o bombă sub fund, iertaţi-mi expresia, şi după aia îi dăm noi foc la fitil ca să «blow up in skies».”, a povestit Dan Mihalache, în întâlnirea cu jurnaliştiii români de la Londra.

Fostul şef al Cancelariei Prezidenţiale a fost filmat de jurnaliştii de la ziarulromanesc.net, un ziar dedicat românilor din Diaspora.

În replică, moderatul Realitatea TV, Rareş Bogdan, nu a negat convorbirile despre care a vorbit Dan Mihalache, însă nu recunoaşte limbajul folosit de ambasadorul României la Londra.

„Mi-a fost semnalat la sfârşitul emisiunii din această seară, încheiată într-o atmosferă de bună dispoziţie, faptul că un domn ambasador ar fi folosit un limbaj neacademic într-o convorbire cu mine sau ca ar fi avut nu stiu ce intervenţie/ingerinţa in politica editorială a emisiunii "Jocuri de putere". Vă asigur că atunci când am vorbit la telefon cu excelenţa sa domnul ambasador, sau cu Dan, cum vreţi dumneavoastră, pe subiectul "Norwich" sau al acţiunilor "post-Brexit" orientate împotriva unor români, exprimarea sa la adresa mea a fost una cuviincioasă şi cât de poate de respectoasă şi civilizată. (De altfel, cine mă cunoaşte ştie că aş reacţiona extrem de urât la o exprimare jignitoare.)“, a scris Rareş Bogdan, pe pagina sa de Facebook

Jurnalistul neagă că Mihalache ar fi folosit un limbaj grobian la adresa sa. „În convorbirile mele telefonice, nu foarte multe, de altfel, cu actualul ambasador, nu s-a pus problema unor exprimări agresive sau necolocviale, nici din partea mea, nici din partea lui, a fost o discuţie între doi oameni civilizaţi care se ştiu de mult timp. Fără înflorituri şi fără excese de nici un fel. Nici măcar în glumă nu a fost o asemenea exprimare vreodată. Cât despre cazurile respective, nu s-a schimbat cu nimic abordarea mea sau titlurile de pe banda galbenă ca urmare a intervenţiilor excelenţei sale ambasadorul în cele două emisiuni. Pur şi simplu au fost completate cu poziţia exprimata de domnia sa“, a mai arătat Rareş Bogdan.

În urmă cu o săptămână, tot jurnaliştii de la ziarulromanesc.net au oferit publicităţii imagini cu Dan Mihalache în timp ce fuma în sediul ICR, fiind interzis fumatul, potrivit legii britanice. Mihalache i-a întrebat atunci pe jurnalişti dacă mai filmează cineva pentru a-şi aprinde o ţigară, rugându-i să procedeze la fel pe cei care erau fumători.

Dan Mihalache: I-am spus lui Rareş Bogdan „du-te dracu“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite