Liiceanu i-a trimis Patriarhului Daniel o carte cu dedicaţie: „Fie-vă milă de noi! şi alte texte civile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Liiceanu FOTO Adevărul
Gabriel Liiceanu FOTO Adevărul

Scriitorul Gabriel Liiceanu i-a trimis Patriarhului Daniel cea mai nouă cartea a sa, întitulată „Fie-vă milă de noi! şi alte texte civile. Cartea este însoţită de un autograf care face referire la târârea bisericii în campania prezidenţială.

Volumul cuprinde texte care au fost scrise de pe poziţia unui membru al "societăţii civile" în perioadele în care "febra organismului social a atins în ţara noastră grade paroxistice", potrivit descrierii volumului de pe site-ul Humanitas.

„Intelectualul român trăieşte nevrotic şi dramatic, prins între tentaţia de a gesticula vehement pe scena publică şi cea de a trânti, scârbit, poarta istoriei şi de a se încuia în camera lui. Mereu am avut, ca români, ceva de înfruntat, de îndreptat, de luat de la capăt. Trăim, epuizant, o stare de insurecţie cetăţenească. Bolnava noastră Românie, cu şmecherii, lichelele sau incapabilii care au condus-o periodic, ne-a cerut, de prea multe ori, să nu uităm că suntem «cetăţeni» şi «români». Visez o Românie de care să nu trebuiască să-mi aduc aminte mai mult de o dată la patru ani", mai afirmă Gabriel Liiceanu.

Biserica Ortodoxă Română a fost arătată frecvent cu degetul pentru că s-a implicat în campania candidatului PSD, Victor Ponta.  

liiceanu
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite