Liderul USR, despre scrisoarea lui Toader din Financial Times: Nu eşti niciodată prea bătrân ca să te faci de râs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul USR, Dan Barna, îl ironizează pe ministrul Justiţiei pentru scrisoarea pe care a publicat-o în Financial Times, spunând despre acesta că „nu eşti niciodată prea bătrân ca să te faci de râs”. În scrisoarea către publicaţie, Tudorel Toader o critică pe Laura Codruţa Kovesi şi spune că aceasta nu ar trebui numită în fruntea Parchetului European.

Dan Barna a precizat că Tudorel Toader a făcut de râs România pe plan internaţional şi că ministrul este peceput de partenerii ţării ca fiind avocatul condamnaţilor penali.

„Aş începe cu una din legile lui Murphy, care spune că nu eşti niciodată prea bătrân, pentru a găsi un nou mod de a te face de râs. Ceea ce face Tudorel Toader cu această scrisoare este încă o modalitate de a se face şi mai ales de a ne face ca şi Guvern al României de râs pe plan internaţional. În mod obiectiv, ceea ce vede toată Europa şi toată lumea, vorbim şi de partenerul american este că România în momentul de faţă este condusă de nişte indivizi, o parte din ei condamnaţi penali, o parte din ei în diverse faze de cercetare penală şi Tudorel Toader este perceput ca fiind avocatul acestor condamnaţi penali”, a declarat Dan Barna, într-un interviu pentru RFI.

Întrebat dacă a greşit Codruţa Kovesi că a închis ochii în faţa abuzurilor comise de DNA, liderul USR s-a ferit în a oferi un răspuns concret, însă a explicat că DNA-ul este o instituţie cu „un nivel bun de condamnări-achitări”.

„Nu ştiu dacă a greşit sau nu, nu este rolul meu să judec asta, pentru că să nu uităm, toată activitatea DNA ajunge în instanţă, iar în instanţă am văzut că DNA-ul este una dintre instituţiile cu un nivel foarte bun al raportului condamnări-achitări”, a mai declarat Dan Barna la RFI.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a trimis o scrisoare publicaţiei „Financial Times“ în care o critică pe Laura Codruţa Kovesi şi spune că aceasta nu ar trebui numită în fruntea Parchetului European. Sub titlul „Coerciţia folosită în campania anticorupţie românească”, Toader susţine că DNA ar fi făcut, sub conducerea lui Kovesi, 3.420 de dosare unor judecători şi procurori.

„Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruta Kovesi, unul dintre cei trei candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al nou-creatului Parchetului European (28 februarie). Dar din toate dovezile pe care le-am văzut - de la judecători, procurori şi alte surse credibile - ea nu ar trebui să fie numită în această poziţie extrem de importantă”, motivează Toader în scrisoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite