Liderul USR cere demisia ministrului de Interne: Carmen Dan este doar un propagandist jalnic al lui Liviu Dragnea, nu ministrul de Interne a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul USR Dan Barna cere, într-o postare pe Facebook, demisia lui Carmen Dan, despre care afirmă că este doar "un propagandist jalnic al lui Liviu Dragnea, nu ministrul de Interne a României".

„Există răspundere politică pentru represiunea din 10 august şi aceea e la dvs, Carmen Dan! Carmen Dan este doar un propagandist jalnic al lui Liviu Dragnea, nu ministrul de Interne al României. Carmen Dan îi minte şi îi dispreţuieşte pe români prin încercarea de a muşamaliza, într-un pseudoraport, responsabilitatea Jandarmeriei pentru gazarea şi brutalizarea manifestanţilor paşnici şi pentru eşecul de a înlătura persoanele violente", scrie liderul USR.

Barna apreciază că este inadmisibil să arunci vina pentru ce s-a întâmplat asupra manifestanţilor paşnici, să acuzi victimele represiunii!

El o acuză pe Carmen Dan că "a scormonit pe FB să găsească manipulări, dar nu a criticat niciun moment minciunile şi manipulările puse în circulaţie chiar de Jandarmeria Română, încă din noaptea de 10 august şi de presa obedientă". 

Dan Barna remarcă şi faptul că "din ficţiunea prezentată de Carmen Dan ca raport nu reiese aberaţia PSD că se pregătea înlăturarea guvernului, dar timpul pentru noi manipulări nu e trecut".

„Un singur lucru mai adaug după prestaţia revoltătoare a lui Carmen Dan: demisia!", afirmă Barna în finalul postării.

Ministrul de Interne Carmen Dan a prezentat duminică date din raportul privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, din care rezultă că au fost deschise 21 de dosare penale, trei cu autor necunoscut, fiind identificate cinci cazuri de abuzuri împotriva unor persoane care nu erau vioente.

Ministrul a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit în urma evenimentelor.

Cei care acuză modul în care s-a desfăşurat mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei şi intervenţia în forţă a jandarmilor pentru restabilirea ordinii trebuie să accepte că acestea au fost determinate de acţiunile violente ale unora dintre protestatari, spune ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Ea a prezentat cronologia protestului din 10 august, când au avut loc incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, în urma cărora sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, şi a atras atenţia că protestatarii paşnici au avut de suferit inclusiv din cauza faptului că au fost „reticenţi” în a se delimita de manifestanţii violenţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite