Liderul PSD din Parlamentul European, după afirmaţiile lui Alexandru Muraru: „Nu avem niciun proiect politic cu AUR”

Liderul PSD din Parlamentul European, după afirmaţiile lui Alexandru Muraru: „Nu avem niciun proiect politic cu AUR”

Dan Nica, liderul PSD din Parlamentul European, i-a cerut lui Alexandru Muraru să nu mai  folosească antetul Guvernului „în mod abuziv”. FOTO: Mediafax/ Marius Dumbrăveanu

Liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenţia că partidul nu are niciun proiect politic cu AUR şi îi solicită deputatului PNL Alexandru Muraru să nu mai folosească antetul Guvernului României pentru scrisori politice care contrazic realitatea şi dezinformează Bruxelles-ul.

„Îl informez pe domnul deputat al Partidului Naţional Liberal, deşi ar fi fost de aşteptat să ştie, că PSD nu are niciun proiect politic cu AUR, astfel că solicitarea unei intervenţii urgente a conducerii socialiştilor europeni este cel puţin bizară. Mai mult decât atât, antetul Guvernului României nu trebuie folosit în mod abuziv pentru a-şi justifica funcţia primită de la partid”, a precizat Dan Nica, printr-un comunicat de presă al PSD.

Europarlamentarul a arătat că este absolut firesc într-o democraţie consolidată ca un partid politic să negocieze cu toate forţele politice din Parlament pentru a obţine susţinere în vederea dărâmării unui guvern. Dan Nica a adăugat că PSD va avea discuţii cu reprezentanţi parlamentari ai Puterii, cu cei ai minorităţilor şi cu toate celelalte forţe politice din Parlament, nu doar cu AUR, astfel încât moţiunea de cenzură să treacă.

„Îi atrag atenţia deputatului PNL că reprezentanţii AUR din comisiile parlamentare din Parlamentul României votează, de cele mai multe ori, alături de reprezentanţii Puterii. Să fie oare vorba despre un parteneriat politic AUR – PNL-USR?”, a mai spus Nica.

Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, a precizat că a cerut joi „intervenţia urgentă a conducerii socialiştilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD şi partidul neo-fascist AUR. El a adăugat că e pentru prima oară de când România a aderat la UE, când PSD ar pregăti şi vota o moţiune de cenzură alături de o formaţiune extremistă, de factură neo-fascistă.

Vezi şi: Un deputat PNL le cere socialiştilor europeni să condamne cooperarea dintre PSD şi AUR, „un partid extremist, de factură neo-fascistă”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările