Liderul PSD: Este pentru prima oară când inflaţia nu a adus şi şomaj. Investiţiile străine au crescut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la măsurile luate de coaliţie pentru a contracara creşterile de preţuri, că este pentru prima oară când inflaţia nu a adus şi şomaj. Liderul PSD a anunţat că investiţiile străine au crescut faţă de anul trecut.

„Toate se trag de la inflaţie şi preţul petrolului. (...) Această inflaţie e istorică şi în Germania şi în Franţa, toate ţările au luat aceleaşi măsuri. (..) Eu cred că toate aceste măsuri, la un moment dat, vor stopa această inflaţie”, a spus preşedintele PSD, duminică, la Antena 3, arătând că este pentru prima oară când inflaţia nu a adus şi şomaj.

Liderul PSD a precizat că cel mai important aspect este că leul a rămas stabil în rata de schimb cu euro. Totodată, social-democratul s-a declarat optimist, pentru că investiţiile străine au crescut faţă de anul trecut, pe primele două luni, cu un miliard de euro. „Suma spune tot, procentul este o majorare a investiţiilor străine cu zece la sută, e o cifră importantă, premisele nu sunt rele”, a menţionat Ciolacu. 

Liderul PSD a continuat: „Sunt de acord că dacă zona euro intră în recesiune, automat România va intra în recesiune”, adăugând că nu sunt premisele pentru a se întâmpla acest lucru, deocamdată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite