Liderul PSD Bruxelles: UE nu se opune exploatării gazelor de şist, dar lasă deciziile fiecărei ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Şeful PSD Bruxelles, Dan Luca, anunţă că Uniunea Europeană nu se opune exploatării gazelor de şist, lăsând deciziile în acest sens la aprecierea fiecărei ţări.

„La nivelul Uniunii Europene nu se blochează, se lasă la competenţa fiecărei structuri naţionale de a decide dacă doresc să facă sau nu exploatarea gazelor de şist. Deci, practic, dacă te apuci să faci exploatarea în România, nu e o problemă din punctul de vedere al structurilor europene. Aşa cum nu e nicio problemă cu exploatarea de la Roşia Montană", a afirmat joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, Dan Luca, preşedinte al organizaţiei PSD Bruxelles, relatează Mediafax.

Dan Luca consideră că lupta se dă între marile companii, care au divizii în toate sectoarele energiei, iar preţul diferenţiat al energiei constituie o problemă importantă.

„Marea temă e preţul energiei. În momentrul de faţă este un semnal de alarmă foarte puternic. Preţul energiei în America e de patru ori mai ieftin decât energia din Uniunea Europeană. Trebuie să încercăm să reechilibrăm balanţa energetică. Dacă nu mă înşel, ca independenţă energetică de ţară noi suntem printre top 3 din Uniunea Europeană. Avem un profil foarte bun şi pe energia regenerabilă, dar trebuie să fim în top“, mai spune Luca.

Preşedintele PSD de la Bruxelles îndeamnă România să fie mai îndrăzneaţă şi să obţină un loc de comisar european pe enrgie.

„Eu aş propune chiar României să joace foarte puternic pentru a avea un comisar european următorul pe energie. Acum, în momentul de faţă, e Germania. România are un profil de ţară. Noi trebuie să fim îndrăzneţi sau dacă nu, să jucă, cel puţin să avem şeful de cabinet al comisarului pe energie un român. Deci, asta sunt jocurile pe care trebuie să le prindem“, a completat liderul PSD Bruxelles.

 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite