Liderul PNL Suceava: „Tombola electorală este o armă anti-PDL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu
Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, candidat al USL pentru funcţia de primar al Sucevei, a declarat, pentru Adevarul.ro, că tombola cu premii pentru participanţii la vot, care se va organiza în ziua alegerilor locale, este o reacţie la legea electorală promovată de PDL, prin care alegerea primarul dintr-o localitate nu mai este decisă de majoritate.

„Legea dată de PDL, prin care poţi ajunge primar dacă ai cel mai mare număr de voturi, şi nu jumătate plus unu, distruge noţiunea de democraţie. Conform actualei legi, un primar poate câştiga mandatul cu un procent infim de voturi, ceea ce determină o situaţie anormală, ca majoritatea să se supună minorităţii şi nu invers, cum ar fi normal", a declarat Băişanu.

Liderul PNL Suceava a precizat că ideea de a organiza această tombolă este rezultatul unui sondaj de opinie.

„Am făcut un sondaj, care arată că, în cazul în care se vor prezenta la vot peste 70% dintre suceveni, actuala conducere portocalie a oraşului, în frunte cu primarul Ion Lungu, nu va mai obţine un alt mandat", a punctat Băişanu.

Candidatul USL pentru Primăria Suceava a subliniat că tombola nu are conotaţie politică, ci determină o prezenţă mai mare la urne pe plan local.

„ Această acţiune se adresează tuturor participanţilor la vot, indiferent de opţiunile politice ale acestora. Prin această tombolă intenţionăm să atragem un număr cât mai mare de suceveni să-şi exercite dreptul de a vota", a punctat liberalul.

Băişanu a amintit că premiile acoperă toate categoriile sociale care vor fi prezente la sufragiu.

„Pentru femei avem electrocasnice, cuptoare cu microunde, frigidere, pentru bărbaţi diverse aparate electronice, iar pentru tineri, telefoane mobile şi IPad-uri", a spus liderul PNL Suceava.

Acesta a mai adăugat că metodele de atragare a populaţiei la vot nu se vor opri aici, afirmând că „ am mai pregătit o serie de surprize pentru suceveni".

Totodată, Alexandru Băişanu a precizat că tombola nu se va organiza în apropierea secţiilor de votare, ci într-un singur loc din oraşul Suceava, care va fi stabilit în perioada următoare şi care nu va încălca legile electorale.

Cititi si:

Pomeni electorale pentru primarii de comune din Iaşi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite