Mircea Roşca ar putea fi debarcat din fruntea PNL Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Roşca
Mircea Roşca

Liderul PNL Prahova, Mircea Roşca, pare să fi intrat în dizgraţia noii conduceri de la vârful PNL, care îi pregăteşte debarcarea. Motivul în reprezintă atât rezultatul dezastruos obţinut la europarlamentare, cât şi plecarea mai multor membri cu greutate din organizaţie.

Surse politice au declarat pentru „adevarul.ro“ că se încearcă debarcarea lui Mircea Roşca din fruntea PNL Prahova.

Atmosfera din PNL Prahova este tensionată din cauza deciziei a şase parlamentari de a nu susţine fuziunea cu PDL şi eventuala schimbare a denumirii partidului. Aceştia au evocat şi faptul că la ora actuală PNL este condus „într-un stil dictatorial“ de Mircea Roşca. 

.Unul dintre preşedinţii din teritoriu ai PNL, din zona Muntenia, a declarat pentru „pesurse.ro“ că Mircea Roşca a fost numit nemeritat vicepreşedinte de către Crin Antonescu. 

„Mircea Roşca a fost ca un adevărat balon de săpun. S-a spart la fel de repede precum a şi apărut. Cine auzise de Mircea Roşca, până când l-a pus Crin în locul lui Relu Fenechiu? Ce a fost revoltător, pentru foarte mulţi lideri din linia întăi a partidului, a fost că lui Roşca i s-a dat şi un post de vicepreşedinte extrem de important şi anume cel care practic trebuia să negocieze cu celelalte partide (n.r.: Mircea Roşca era vicepreşedinte executiv al PNL, responsabil cu relaţia şi negocierile cu celelalte partide). Vă daţi seama dacă unul ca astă negociează fuziunea cu PDL? Nu este în stare să îi ţină în frâu nici pe ai lui la Prahova şi ne întrebăm cum ar putea vreodată , unul precum Roşca, să negocieze cu alte partide?”.

În urmă cu câteva zile, într-o şedinţă a PNL Prahova, Mircea Roşca, a a vut un schimb dur de replici cu deputatul Virgil Guran (preşedinte PNL Câmpina). Episodul i-a determinat pe membrii Biroului de conducere al PNL Prahova să-i ceară lui Roşca să suspende şedinţa.

Surse politice susţin că Mircea Roşca ar urma să fie debarcat săptămâna viitoare şi din echipa de negociere cu PDL.

În data de 2 iunie, întrebat dacă îşi simte cumva ameninţat postul de la conducerea filialei, preşedintele PNL Prahova a spus că „Antena 3 m-a demis de ieri. Nu mă simt în pericol“.

Mircea Roşca a afirmat şi că nu este mulţumit de rezultatele de la alegerile europarlamentare, deoarece PNL a obţinut în Prahova 37.000 de voturi, iar target-ul fixat în Biroul Politic Judeţean a fost de 40.000 de voturi. “Unii liberali au făcut anti-joc la aceste europarlamentare”, a afirmat Mircea Roşca, citat de PHon.ro.

Citeşte şi:

Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova: „Sunt ţinta unei murdare campanii de dezinformare“

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite