Liderul deputaţilor PNL: ‪„Ponta‬ să spună public dacă i-a promis lui Voiculescu graţierea după prezidenţiale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Scutaru, liderul deputaţilor PNL FOTO Mediafax
George Scutaru, liderul deputaţilor PNL FOTO Mediafax

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, îi solicită premierului Victor Ponta să precizeze public dacă are o înţelegere cu Dan Voiculescu în privinţa graţierii sale după alegerile prezidenţiale şi să explice de ce PSD se opune să respingă legea amnistiei şi a graţierii.

„Îi cer lui Victor Ponta să precizeze dacă în ultimele două săptămâni a avut cel puţin o întâlnire cu Dan Voiculescu şi să dezmintă informaţiile potrivit cărora i-a promis acestuia că va fi liber dacă va ajunge preşedinte, în schimbul susţinerii mediatice. Victor Ponta trebuie să spună dacă îl va graţia pe Dan Voiculescu în cazul în care va ajunge preşedinte. Ponta nu s-a sfiit să folosească electoral numele lui Gică Popescu şi a spus public că îl va gratia dacă ajunge la Cotroceni. În cât timp îl veţi graţia, domnule Ponta, şi pe Dan Voiculescu?“, spune Geroge Scutaru.

Totodată, şeful deputaţilor PNL aminteşte de legea amnistiei şi a graţierii, care nu a fost îngropată definitiv şi care se află la Comisia Juridică de la Camera Deputaţilor

„De asemenea, îi solicit lui Victor Ponta, în calitatea sa de preşedinte al PSD şi lider al coaliţiei de guvernare, să solicite majorităţii, care îl susţine în funcţia de prim-ministru, să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor proiectul legii amnistiei şi graţierii pentru a fi respins definitiv. Ponta trebuie să dovedească la începutul lunii septembrie, când Parlamentul îşi reia activitatea, că nu doseşte legea amnistiei şi graţierii pentru a fi adoptată după alegerile prezidenţiale, ca să-l elibereze pe Dan Voiculescu şi să anuleze practic toate anchetele anti-corupţie aflate în derulare. Ponta trebuie să spună de ce PSD se opune ca legea amnistiei şi graţierii să fie respinsă“, mai spune Scutaru.

„Antena 3 va fi aici“

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri la 10 ani de închisoare în dosarul „ICA” în care era acuzat de spălare de bani. Lui Voiculescu i-au fost interzise mai multe drepturi civile pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale: drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi director/împuternicit/asociat/administrator/beneficiar real al unor societăţi comerciale sau împuternicit al acestora, în ţară sau în străinătate.

Premierul Victor Ponta nu a dorit să comenteze sentinţa magistraţilor în cazul Voiculescu, dar şi-a exprimat sprijinul pentru posturile trustului Intact. „Am luat act de decizia Curţii de Apel Bucureşti. Nu comentez sentinţe în cauze penale, dar vreau să asigur pe toată lumea că, atât timp cât voi fi lider politic şi cetăţean al României, sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliştii Antena 3 / Antena 1 şi toţi jurnaliştii din ţara noastră, indiferent de politica lor editorială, să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la libera exprimare şi independenţa presei. Alături de milioane de alţi români doresc şi cred că mulţi ani de acum înainte «Antena 3 va fi aici»!“, a comentat Ponta.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul „ICA”. Dan Voiculescu a ajuns la Rahova după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Sediile Antena 3 şi Grivco, confiscate

Dan Voiculescu (67 de ani) a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. De asemenea, şi ceilalţi condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul „ICA” au fost duşi în arest. Curtea de Apel Bucureşti a dat, vineri, sentinţa definitivă în acest caz. Cu această ocazie, judecătorii au decis să-i confişte lui Dan Voiculescu mai multe terenuri, dar şi imobilul în care se află postul Antena 3.

Sentinţă definitivă în dosarul „ICA”. Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul „ICA” în care era acuzat de spălare de bani. Magistraţii au decis respingerea cererii de schimbare a încadrării juridice în cazul omului de afaceri.

Cine este Dan Voiculescu. Cum s-a împărţit între politică şi afaceri unul dintre cei mai bogaţi români

Dan Voiculescu, fondatorul Partidul Conservator (Partidul Umanist Român în 1992), este un personaj controversat, care şi-a împărţit activitatea între afaceri şi lumea politică. A fost ales senator în trei legislaturi, iar în 2013 a renunţat la viaţa politică dându-şi demisia din Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite