Liderul ALDE din PE, Guy Verhofstadt, solicită excluderea partidului lui Tăriceanu după votul pentru modificarea Codurilor penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guy Verhofstadt, liderul ALDE Group în PE, a solicitat joi excluderea Alde-România din ALDE din familia europeană, în urma votului de miercuri din Parlamentul României.

„Din păcate, situaţia din România continuă să regreseze. Grupul ALDE a decis la începutul lunii aprilie excluderea ALDE România. Sperăm ca şi partidul ALDE să urmeze această decizie şi să excludă ALDE România din mişcarea noastră cât mai repede posibil”, a scris Guy Verhofstadt pe contul său de Twitter.

La începutul lui aprilie, Guy Verhofstadt, liderul ALDE  din Parlamentul European, a început procedurile pentru excluderea partidului condus de Călin-Popescu Tăriceanu din familia europeană. Potrivit lui Guy Verhofstadt, procedurile de excludere au început de luna trecută, amintind că Tăriceanu a promis în faţa partenerilor europeni că nu va duce ALDE România într-o direcţie antiliberală. Şeful Senatului din România ar fi semnat că partidul său nu va sprijini schimbări în domeniul Justiţiei contrare recomandările Comisiei de la Veneţia.

„Din păcate, după şase luni de zile, câteva întâlniri şi mai multe schimburi de scrisori, nu a existat niciun semn că promisiunea va fi respectată. Continuă să apară tentative de decriminalizare a corupţiei,  iar Justiţia e în continuare reformată prin ordonanţe de urgenţă emise fără consultarea Parlamentului”, se arată în scrisoare lui Verhofstadt.

ALDE România au lansat critici dure miercuri la adresa lui Guy Verhofstadt. 

”Atitudinea lui Guy Verhofstadt provoacă atât îngrijorare, cât şi tristeţe, însă mai presus de orice surprindere. Această solicitare a domnului Verhofstadt vine în contextul în care acesta a ignorat permanent realitatea din România, deşi a avut posibilitatea să fie informat de toate părţile, inclusiv de către autorităţile din România. Pentru domnul Verhofstadt statul de drept înseamnă doamna Kovesi şi problemele pe care aceasta le are în justiţie şi nimic mai mult”, se arată într-un comunicat al partidului condus de Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite