Liderii USL, în şedinţă după declaraţiile lui Băsescu. Ponta: „Nu o să mă atragă într-un nou scandal”/ Antonescu: „Are declaraţii deviante”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea USL s-a reunit în aceasă dimineaţă, în biroul preşedintelui PNL Crin Antonescu, pentru a discuta în legătură cu anunţul preşedintelui Traian Băsescu de a organiza un nou referendum prin care românii să stabilească numărul de parlamentari.

La şedinţă au participat Victor Ponta, Crin Antonescu, vicepremierul Liviu Dragnea, senatorul PSD Ioan Chelaru şi senatorul PNL Tudor Chiuariu.

UPDATE Crin Antonescu: "Nu mai sunt dispus sã comenteze toate elucubraţiile domnului Băsescu. Are declaraţii deviante".

Liderul PNL a comentat şi declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la diminuarea atribuţiilor preşedintelui.

"Dacă domnul respectiv poate considera "paiaţă" un preşedinte, indiferent care va fi acela, care este şef de stat, care are atribuþii directe şi fixe în domeniul politicii externe sau politicii de securitate naţională, înseamnã cã desconsideră fundamental aceste domenii de responsabilitate şi, până la urmă, aceastã naţiune pe care preşedintele o reprezintă", a spus Antonescu.

UPDATE Întrebat cum comenteazã demersul preşedintelui Traian Băsescu, care a anunţat  că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral, Victor Ponta a răspuns: "Un nou scandal. Trebuie să mai şi muncim, că scandaluri am tot avut în ultimii ani. Ce vrea domnul preşedinte...e cetăţean, are dreptul, foarte bine. Noi vom îndemna cetăţenii să vină la referendum şi să voteze "Da", domnul Băsescu îşi va îndemna susţinătorii să vină să voteze "Nu". Tragem linie şi vedem dacă au fost mai multe rãspunsuri de "Da" decât de "Nu", a spus Ponta, la finalul întâlnirii liderilor USL care a avut loc în această dimineaţă la Senat.

Liderul PSD a mai spus cã este dreptul preşdintelui "să facă orice referendum doreşte".

"Guvernul guvernează, nu dă din gură la televizor. Facem referendumuri câte vrea preşedintele, dar avem mult mai multe lucruri importante de făcut. Românii nu vor un nou scandal, iar domnul Băsescu nu o să reuşească să mă atragă într-un nou scandal", a adãugat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Bãsescu a anunţat, marţi, că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009.

Preşedintele a spus că atitudinea Parlamentului, a majorităţii USL, privind modificarea Constituţiei, este una “care nu este compatibilă cu statul de drept şi care creeazã un precendent extrem de periculos, în care se refuzã punerea în aplicare a voinţei liber exprimate de popor".

”În această după amiază am declanşat procedura unui nou referendum, cu douã întrebări: dacă românii doresc un Parlament unicameral şi dacã doresc un Parlament cu 300 de parlamentari. Revizuirea Constituţiei nu s-a încheiat şi mai există şansa ca Parlamentul să revină la respectarea voinţei poporului, există şi posibilitatea ca Curtea Constituţională să respingă o lege de revizuire care nu ţine cont de voinţa poporului. Dar am declanşat procedura şi voi emite decretul în funcţie de ce se întâmplă în Parlament şi la Curtea Constituþională. Dau posibilitatea românilor să se pronunţe din nou dacă doresc Parlament unicameral şi Parlament cu 300 de parlamentari”, a spus preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite