Liderii USL Ilfov se bat pe apa chioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un conflict acut, ce are ca miză furnizarea serviciilor de apă-canal în judeţul Ilfov, a izbucnit între liderul judeţean al PSD, Gabriela Vrânceanu-Firea, şi liderul PNL, Marian Petrache, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean

USL este lovit de un nou scandal izbucnit în urmă cu câteva zile între organizaţiile judeţene PSD şi PNL din Ilfov. Protagoniştii sunt Gabriela Firea, liderul PSD Ilfov, şi Marian Petrache, liderul PNL Ilfov şi totodată preşedintele Consiliului Judeţean (CJ). 

La prima vedere, scânteia care a aprins spiritele pare a fi înlocuirea din funcţia de vicepreşedinte a CJ Ilfov a liberalei Cristina Manicea, în şedinţa de CJ din 2 august. Deşi Marian Petrache a fost prezent în sală, a ignorat hotărârea consilierilor şi, după câteva zile, a semnat o dispoziţie prin care a delegat-o pe Manicea ca în perioada 9-16 august, cât timp se află în concediu, să îndeplinească atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean, în calitatea sa de vicepreşedinte.

Prefectul de Ilfov, Speranţa Cliseru, prezentă, de asemenea, la şedinţă, susţine că Petrache a comis un fals în înscrisuri, motiv pentru care va sesiza toate organele care ar urma să analizeze caracterul penal al dispoziţiei lui Petrache. 

MIZA: SOCIETATEA DE APĂ ŞI CANAL

În opinia liderului PNL Ilfov, Marian Petrache, miza acestei agitaţii o reprezintă controlul asupra Societăţii de Apă şi Canal Ilfov. Consilierii judeţeni PSD şi PDL au convocat pentru vineri, 9 august – în timp ce Petrache era în concediu – o şedinţă în care au revocat un membru PNL al Consiliului de Administraţie de la Apă-Canal. 

„Eu am masterplan de 366 de milioane de euro pe infrastructura de la Apă-Canal. 

N-au făcut nimic de 23 de ani şi băieţii ăştia se gândesc că banii ăştia sunt folositori la ceva, dacă tot nu au fost în stare să facă nimic “,susţine preşedintele CJ Ilfov. 

Gabriela Firea a explicat pentru „Adevărul“: „Nu înţeleg supărarea domnului Petrache, întrucât din Consiliul de Administraţie a fost înlocuit numai un membru liberal, iar dumnealui are, în continuare, controlul asupra managementului societăţii. 

SOŢIA SOŢULUI SĂU

Interesul Gabrielei Vrânceanu-Firea bate însă în altă parte: firma de apă şi canal din municipiul Voluntari are acum ambiţii să se extindă la nivelul întregului judeţ. Iar la Voluntari este primar soţul deputatei PSD, Florentin Pandele. Din acest motiv, Gabriela Vrânceanu-Firea îi atrage atenţia lui Marian Petrache că prezenţa în judeţul Ilfov a mai multor operatori de apă înseamnă concurenţă, care se va răsfrânge în sens pozitiv asupra preţului la apă.

„Operatorul local de apă din Voluntari, devenit regional, exista cu mult înaintea operatorului de la nivelul CJ Ilfov. Pe dumnealui îl deranjează că suma alocată judeţului Ilfov nu se va duce integral la dumnealui şi, implicit, să-şi permită să pună preţul mărit la apă în Ilfov. Acum vor fi trei operatori: RAJA Constanţa, Societatea de Apă de la Voluntari şi Societatea de Apă şi Canal Ilfov“, a explicat Firea pentru „Adevărul“.

FIREA ÎI CERE LUI ANTONESCU SĂ INTERVINĂ

Conflictul dintre organizaţiile PSD şi PNL din Ilfov, susţine Gabriela Firea, datează de la debutul activităţii Consiliului Judeţean, adică din iunie 2012. Firea îl acuză pe Petrache că a început aplicarea protocolului USL cu stângul. „Petrache este primul distrugător al ţării şi al protocolului USL. Conform acestui protocol, cele două posturi de vicepreşedinte al CJ aparţineau de drept PSD, preşedintele CJ fiind din partea PNL. Acum un an, PNL a impus-o pe doamna Cristina Manicea, din partea PNL, încălcând protocolul USL naţional şi judeţean“, a argumentat Firea. Liderul PSD Ilfov îi cere preşedintelui PNL, Crin Antonescu, să ia „deciziile corecte, care se impun“ în cazul şefului CJ Ilfov. Petrache, în schimb, susţine că nu va cere mediere de la centru, ba, mai mult, ameninţă că va veni momentul când va spune adevărul. 

„Eu întâmpin dificultăţi fantastic de mari din partea PSD. Nu m-am întâlnit cu cei de la PSD după puciul pe care l-au făcut în Consiliul Judeţean şi nici nu o să cer mediere de la centru. Doamna Firea face comentarii, dar aveţi răbdare că adevărul va ieşi la lumină. Îi las să facă ce vor ei, am răbdare, dar când va veni momentul potrivit voi spune adevărul“, a declarat Petrache.

„Prezenţa în judeţul Ilfov a mai multor operatori de apă înseamnă concurenţă 

Gabriela Vrânceanu-Firea

lider PSD Ilfov

“Îi las să facă ce vor ei, am răbdare, dar când va veni momentul potrivit voi spune adevărul

Marian Petrache

lider PNL Ilfov

Alte conflicte cu răsunet în USL

Dâmboviţa Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, acuză PNL că a bătut palma cu PDL pentru schimbarea Consiliului de Administraţie la Compania de Apă Târgovişte. 

Arad Deputatul Mihăiţă Calimente şi senatorul Ioan Cristina, ambii de la PNL, acuză PSD că s-a aliat cu PDL împotriva primarului liberal şi a consilierilor din comunaTârnova.

Vâlcea Liderul PNL, Cristian Buican, îl acuză pe liderul PSD, Ion Cîlea, că nu vrea să aibă parteneri egali în drepturi. În replică, Cîlea susţine că PNL şi-a creat o altă majoritate alături de PDL în CJ.

Gorj Ion Călinoiu, vicepreşedinte PSD, susţine că Antonescu nu va fi susţinut de PSD pentru a ajunge preşedintele ţării, dacă nu se iau măsuri în ceea ce-l priveşte pe Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, care a stat 24 de ore în beciul IPJ Gorj, în urmă cu un an, fiind acuzat de corupţie.

Covasna Conducerea PNL Sfântu Gheorghe este nemulţumită că PSD a susţinut reprezentantul UDMR la conducerea educaţiei în 

judeţul Covasna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite