Liderii UDMR, preocupaţi de anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, şi fostul preşedinte al Uniunii, Marko Bela, s-au arătat de acord cu posibilitatea declanşării alegerilor anticipate, în privinţa căreia coaliţia va avea însă ultimul cuvânt, după cum le-a atras atenţia şeful lor politic, Kelemen Hunor.

Laszlo Borbely a declarat ieri că Uniunea va analiza în cursul acestei săptămâni oportunitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate, procedură care ar mai „linişti vocea străzii" şi ar asigura un consens cu Opoziţia.

Fără frică de scrutin

„Nu ne temem de alegerile anticipate, sunt convins în capacitatea de organizare a UDMR în acest sens. În opinia mea,  s-ar mai linişti vocea străzii, în acelaşi timp am ajunge la un consens şi cu Opoziţia, reprezentanţii lor fiind cei care au lansat ideea alegerilor anticipate. Iar, dacă vorbim cu toţii aceaşi limbă, nu rămâne decât să dăm drumul şi să organizăm alegeri parlamentare", a spus răspicat ministrul Borbely, citat de Mediafax. Nu a fost însă singura voce din Uniune care a pledat pentru anticipate. „Este util să organizăm cât mai repede alegeri, dar soluţia este doar o posibilitate", a declarat şi fostul preşedinte al UDMR, vicepremierul Marko Bela.

„În legătură cu alegerile parlamentare, eu aş putea să accept să le programăm mai devreme, mai aproape de alegerile locale, acest fapt este posibil doar prin alegerile anticipate, pentru aceasta toate partidele trebuie să fie de acord în acest sens, ar trebui să ne înţelegem în această chestiune", a declarat Marko Bela pentru Televiziunea Transilvania, arătând că în UDMR încă nu a avut loc o consultare şi nu s-a luat o decizie în privinţa anticipatelor.

Coaliţia decide

Avântul celor doi a fost temperat de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care chiar a ţinut să-l pună la punct pe Borbely pentru „opinia personală", subliniind totodată că eventuală decizie privind alegerile anticipate urmează să fie luată de Uniune numai după discuţii în cadrul coaliţiei. Potrivit secretarului general al PDL, Ioan Oltean, coaliţia va discuta despre alegeri după ce va fi făcută publică motivarea Curţii Constituţionale la decizia de neconstituţionalitate a alegerilor comasate.

"Discuţiile se vor purta, în coaliţie şi în partid, după ce vom afla motivarea Curţii Constituţionale la comasarea alegerilor.''
Ioan Oltean secretar general al PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite