Liderii PSD din teritoriu, luaţi prin surprindere de Congresul extraordinar propus de Dragnea. „N-am auzit să fie vreo nevoie atât de presantă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea propune un Congres extraordinar în martie
Preşedintele PSD Liviu Dragnea propune un Congres extraordinar în martie

O serie de lideri ai PSD din teritoriu au afirmat miercuri, la scurt timp de la declaraţiile liderului Liviu Dragnea, că nu ştiu despre existenţa vreunui Congres extraordinar în luna martie şi că ar aştepta motivarea acestuia. Liviu Dragnea a anunţat înaintea şedinţei Cex că va propune convocarea Congresului extraordinar al partidului la care va cere şi un vot de reconfirmare a sa ca şef de partid.

La scurt timp de la declaraţiile lansate de Liviu Dragnea înaintea şedinţei Cex, mai mulţi lideri PSD din teritoriu au precizat că nu ştiu nimic despre întrunirea într-un nou Congres extraordinar în luna martie. Aceştia aşteaptă motivarea unui astfel de eveniment, însă nu îl consideră momentan necesar. 

“N-am auzit să fie vreo nevoie atât de presantă în momentul acesta, dar, dacă ştiţi ceva, să-mi spuneţi şi mie”, a spus liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Evident, dacă va propune lucrul acesta ne va da şi motivaţia necesară. Nu e propunerea mea şi nu aş vrea să iau pe seama mea această propunere. Depinde ce se doreşte. Au fost nişte momente foarte complicate, care au dus la unele întârzieri (ale programului de guvernare – n.r.)”, a continuat acesta.

Aceeaşi confuzie a arătat şi preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca, care a declarat că a aflat de această propunere în maşină. „O să vedem care este motivaţia. Am aflat şi eu  în maşină. Acum vin de la Parlament, o să vedem care este motivaţia şi, dacă s-ar putea să fie nevoie pentru, să spunem, revigorarea documentelor programatice ale partidului. N-are legătură neaparat cu Guvernul. Nu ştiu care este motivaţia. Trebuie să ne spună motivaţia”, a afirmat Valeca.

Întrebat dacă ar considera necesar un vot de reconfirmare a liderului PSD, Liviu Dragnea, acesta a spus că „nu, după părerea mea nu”.

Printre membrii PSD luaţi prin surprindere au fost şi fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, dar şi liderul PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu. Stroe a declarat că „partidul este unit” şi că există un preşedinte ales, prin urmare nu mai este necesar un nou congres, în vreme ce Rădulescu a afirmat că a fost deja o astfel de întrunire.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite