Liderii PSD, întâlnire de urgenţă la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta discută la această oră cu liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu
Victor Ponta discută la această oră cu liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, împreună cu liderii grupurilor parlamentare ale PSD, au mers marţi la Guvern, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.

UPDATE Valeriu Zgonea a declarat marţi că a discutat cu premierul Victor Ponta ca la prezentarea acordului cu FMI fiecare grup parlamentar să aibă un număr egal de minute pentru a-şi spune punctul de vedere pe acest subiect.

"A fost o discuţie normlă, pe care o am în fiecare săptămână cu prim-ministrul României, care este preşedintele PSD, cu liderii celor două grupuri parlamentare şi preşedinţii de comisii dacă se discută anumite proiecte în comisii importante pentru PSD. Am discutat procedurile care sunt pentru construcţia Comisiei speciale, prezenţa domnului prim-ministru astăzi prezentând acordul cu FMI şi dorinţa domniei sale să existe un punct de vedere, să aibă o dezbatere, fiecare grup parlamentar încălcând cutuma legată de ponderea pentru fiecare grup parlamentar. Mi s-a spus (de către premier, n.r.) că vrea ca fiecare grup să aibă un număr egal de minute faţă de acest acord preventiv", a precizat Zgonea.

 El a arătat că o să propună la Birourile Permanente reunite ca fiecare grup să aibă cinci minute pentru a-şi spune punctul de vedere.

 "Asta a fost dorinţa prim-ministrului şi mie mi se pare o chestie corectă, fiind vorba de un acord preventiv cu FMI", a adăugat Valeriu Zgonea.


Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat, astăzi, la Parlament, că va pleca la Palatul Victoria pentru o discuta cu premierul Victor Ponta. 

Zgonea a precizat că pleacă la Guvern pentru "o întâlnire obişnuită" cu premierul şi liderii de grup ai PSD, care are loc în fiecare săptămână, pentru a vedea ce urmează de făcut. „Noi nu suntem PDL, dacă avem ceva de zis discutăm în familie. În acest moment nu există niciun fel de problemă. E normal ca presa să fie alimentată să creadă că este o reacţie emoţională între cei doi lideri, eu cred că în acest moment trebuie să fim calmi, să ne gândim la proiectele importante pentru noi, pentru România, să accelerăm dezbaterile proiectului Roşia Montană în Parlament. Avem o grămadă de proiecte care sunt obligatorii în această sesiune şi ele sunt prioritare, iar restul lucrurilor le vom face la momentul oportun", a precizat Zgonea în legătură cu discuţiile din USL. 

Zgonea a mai spus că la discuţii vor mai participa Ilie Sârbu şi Marian Neacşu, liderii grupurilor parlamentare ale PSD. „Nu ştiu dacă va fi prezent şi Crin Antonescu “, a declarat Zgonea.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că afimaţia liderului PNL Crin Antonescu privind faptul că nu are nevoie de sprijinul PSD pentru alegerile prezidenţiale nu este "cea mai deşteaptă strategie".

"Eu cred că nu (se pregăteşte - n.r.), pentru că să te pregăteşti de campanie elctorală spunând că nu ai nevoie de sprijinul PSD nu mi se pare cea mai deşteaptă strategie", a spus, luni, liderul PSD la B1 TV.

Întrebat dacă e posibilă retragerea sprijinului PSD pentru Crin Antonescu, Ponta a confirmat.

"Bineînţeles, doar nu o să-l susţinem cu forţa. Dacă ne spune că nu doreşte, ne vom întâlni la PSD şi ne vom decide pe cine susţinem. Noi am decis o dată că-l susţnem pe Crin Antonescu, dar dacă nu vrea să-l susţinem, cu forţa nu se poate", a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite