PPDD merge mai departe cu PSD. Parlamentarii cu viziune de dreapta, excluşi din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Executiv al PPDD s-a reunit astăzi şi a decis să meargă mai departe alături de PSD. Şase dintre parlamentari au fost excluşi, oficial, din partid.

UPDATE: Comitetul Executiv al PPDD au votat pentru, din nou, astăzi, pentru susţinerea Guvernului Ponta şi a decis excluderea a şase parlamentari.

„Comitetul Executiv şi-a spus răspicat cuvântul, noi am continuat să tăiem în carne vie şi am confirmat excluderea unor parlamentari din grupul PPDD din cauza rezultatelor obţinute de aceştia, dar şi abaterilor disciplinare din interiorul partidului“, a precizat Dan Diaconescu, preşedintele fondator al partidului.

Întrebat cum va susţine Guvernul, dacă a rămas doar cu nouă parlamentari, după ce şase au fost excluşi din partid, Dan Diaconescu a răspuns: „Nu contează numărul de parlamentari, ci calitatea lor“.

Deputatul Liliana Mincă, exclus din PPDD, a spus că se va prezenta la şedinţa de astăzi, unde va reprezenta cauza celor exluşi din partid.

„Au convocat sedinta ca sa se justifice in fata celor din CEx de ce ne-au dat afara, sa ne denigreze, ceea ce va face obiectul unei plangeri, pentru ca noi am muncit, plus ca vom cere si prejudicii, nu poti sa-ti bati joc de cei care au muncit. Au exclus peste 1.000 de oameni in doi ani de zile. Ia intrebati cati au fost exclusi de la Arad ca sa intre mama Simonei Man consilier? Vor spune cat de rai sunt deputatii“, a declarat Liliana Minca, pentru stiripesurse.ro.

Deputatul Daniel Fenechiu a scris, miercuri, pe Facebook că cinci deputaţi PPDD au fost excluşi din partid, în urma unei şedinţe a Biroului Naţional de Coordonare, întrunit la miez de noapte. Decizia a venit la câteva ore după ce deputaţii PPDD au decis să-l readucă pe Daniel Fenechiu în fruntea grupului PPDD din Camera Deputaţilor şi să denunţe pactul cu PSD.

“Noaptea trecută a fost "noaptea minţiii" în PPDD...Obscurul Birou Naţional de Coordonare al partidului, întrunit la miez de noapte- ca huhurezii, a decis să mai dea o lovitură de graţie partidului, excluzând din partid majoritatea deputaţilor care au înţeles că PPDD-ul n-a fost niciodată altceva decât SRL-ul lor...Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Ştefan Dalca, Gabriela Anghel şi Mihai Deaconu au plătit cu calitatea de membru, faptul ca şi-au permis sa aibă coloana vertebrală”, a scris Fenechiu, pe pagina sa de Facebook.

Fenechiu o arată cu degetul pe Simona Mann, liderul PPDD, pentru situaţia dezastruoasă din partid. 

“În definitiv, nimic nou...Important este ca nepoata Mareşalului şi gaşca ei de abonaţi la sinecurile furnizate de Ponta sa rămână la ciolan...Chiar daca rămân singuri în partid...Să aibă ştampila şi să poată vorbi de amintirile transformate în cosmar...Din păcate pentru ei, nu va fi aşa...Sfârşitul lor e mult mai aproape decât îşi imaginează”, a conchis deputatul.

Ce se întâmplă în PPDD

Între parlamentarii PPDD şi conducerea executivă a partidului, asigurată de Dan Diaconescu şi Simona Mann, există neînţelegeri mai vechi. „După europarlamentare, am avut o discuţie cu Dan Diaconesu. Mi-a comunicat că nu va organiza niciun Congres, că nu este vina conducerii partidului că am obţinut 3,7%.  A doua zi s-a încercat excluderea mea de partid. Înţeleg că Dan Diaconescu s-a opus. La începutul lunii iunie am fost informat de la televizor că doamna Man şi domnul Neagu vor avea o întâlnire cu domnul Dragnea. Ni s-a pus pe masă un draft al colaborării şi mi-a spus să fac completări într-o jumătate de oră. Am citit pe site-uri că s-a încheiat acordul, apoi mi-a spus şi domnul Neacşu. Am solicitat conducerii partidului să supună dezbaterii Comitetului Executiv acest acord. Nu le-a plăcut acest lucru şi au încercat să mă marginalizeze“, a declarat Fenechiu, la Adevărul Live.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite