Liderii PNL îşi reafirmă susţinerea pentru Florin Cîţu în funcţia de premier: Este candidatul nostru. Avem un vot dat. Aşa intrăm la negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Rareş Bogdan şi Iulian Dumitrescu, doi prim-vicepreşedinţi ai PNL, au declarat că în prezent propunerea de premier din partea partidului este Florin Cîţu, fiind dat un vot în favoarea acestuia.

„Nu avem alt vot dat. Votul este preşedintele PNL, Florin Cîţu, candidat la poziţia de prim-ministru. Nu avem o altă decizie luată. Vom căuta să facem o majoritate, vom intra în negocieri”, a declarat Rareş Bogdan contactat de „Adevărul”, întrebat dacă PNL ar putea veni cu o altă soluţie pentru noul şeful noului Guvern.

Rareş Bogdan a mai declarat că a susţinut întotdeauna refacerea coaliţiei de guvernare şi speră că PNL va face asta. „Eu îmi doresc”, a spus liberalul, completând că poate cei din USR ,după „duşul rece de astăzi, din Parlament”, să revină la masa negocierilor. 

Un mesaj similar a avut şi Iulian Dumitrescu, alt prim-vicepreşedinte al PNL. „Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru este preşedintele partidului, Florin Cîţu. Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni. Avem convingerea că vom genera o majoritate în jurul PNL”, a scris pe pagina sa un alt prim-vicepreşedinte, Iulian Dumitrescu.

Nu în ultimul rând, un mesaj a fost publicat şi de secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu: „Am observat un val de fake news în ultimele zile, iniţiat de adversarii Partidului Naţional Liberal, şi aş vrea să reamintesc un lucru. Există o decizie asumată şi votată în Partidul Naţional Liberal: propunerea de premier este preşedintele PNL.România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluţia este un nou guvern format în jurul Partidului Naţional Liberal, condus de Florin Cîţu. Cred că şi unii, şi alţii, trebuie să fim echilibraţi, să dăm dovadă de responsabilitate. Responsabilitatea despre care a vorbit toată lumea, astăzi, la tribuna Parlamentului”, a afirmat Vîlceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite