Şedinţa PNL s-a terminat fără numirea unui nou preşedinte la Capitală. Blaga: Noi nu am câştigat aceste alegeri, dar nici nu le-am pierdut catastrofal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga FOTO Adevărul
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga FOTO Adevărul

Conducerea PNL s-a reunit, miercuri, la Biroul Politic Naţional, pentru a face o primă analiză a rezultatelor de la alegerile locale. Discuţiile a vizat şi rezultatul foarte slab al PNL de la Capitală.

UPDATE Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a comentat după şedinţă faptul că i s-a cerut demisia de nişte oameni care nu aveau niciun drept să facă un asemenea lucru. „În momentul în care cineva care obţine rezultate îţi cere în mod serios demisia, trebuie să te gândeşti bine. Dar e greu să-ţi ceară demisia nişte oameni care au cerut rezultate lamentabile“, a declarat Bolojan, trimitearea fiind făcută la adresa preşedinţilor filialelor de la Bucureşti care au obţinut prrocente mici la alegeri.

Bolojan, a declarat că în maximum două săptămâni vor fi făcute propunerile privind conducerea filialelor din Bucureşti „În maximum două săptămâni veţi avea aceste propuneri, după care ne vom ocupa de toate celelalte organizaţii din România unde încă avem doi copreşedinţi", a afirmat secretarul general al PNL.

Bolojan a precizat că pentru conducerea filialelor PNL Bucureşti vor fi făcute propuneri, care vor fi supuse aprobării în BPN.

UPDATE Şedinţa s-a terminat. ”A fost o şedinţă fără menajamente. Noi nu am câştigat aceste alegeri, dar nici nu le-am pierdut catastrofal”, a spus copreşedintele PNL Vasile Blaga. 

UPDATE Mai mulţi candidaţi din teritoriu au venit la şedinţa BPN, însă au fost scoşi afară din sală de Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Liderii PNL le-au transmis că şedinţa se ţine numai cu membrii BPN ( din care fac parte doar copreşedinţii, prim-vicepreşedinşţii şi vicepreşedinţii), deşi la alte şedinţe au „tolerat“ şi prezenţa unor membri din teritoriu. 

UPDATE Liderii organizaţiilor PNL de la Bucureşti şi-au dat demisia. Singura care nu renunţă la funcţie e Anca Boagiu, aceasta susţinând că mai întîi tebuie să stea de vorbă cu Biroul Politic de la sectorul pe care îl conduce. Cei cinci şefi de la sectoare au motivat faptul că sunt solidari cu Predoiu, cel care a fost candidatul pentru Capitală.

Pe de altă parte, preşedintele PNL de la Sectorul 1, Mihai Voicu,  cerut demisia lui Ilie Bolojan, secretarul general al partidului. „Prestaţia domnului secretar general e inexixtentă, deci da (n.r.-să-şi dea demisia).

UPDATE Ludovic Orban a declarat miercuri, într-o intervenţie a RTV, că „PNL se poate relansa doar prin Congres", doar „prin conduceri alese de sus până jos".


Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat că toţi liderii filialelor de sector ai partidului şi-au depus mandatele urmând ca Biroul Politic Naţional să decidă succesorii acestora şi pe cel al lui Cătălin Predoiu la conducerea PNL Bucureşti, Gorghiu precizând că vor fi discutate cu fiecare şef de organizaţie din ţară şi posibilele alianţe din consiliile judeţene.„Toţi preşedinţii de sector din Bucureşti şi-au depus mandatele. Urmează să intrăm într-o procedură urgentă de selectare a preşedinţilor de filială şi ai preşedintelui PNL Bucureşti”, a declarat Gorghiu.

Afirmaţia lui Gorghiu a fost contrazisă de mai mulţi preşedinţi liberali de la conducerile de sectoare. Anca Boagiu, preşedinte al PNL Sector 2 a negat faptul că ar fi demisionat, potrvit News.ro. De asemenea, Cristian Olteanu, preşedintele PNL de la Sectorul 5 a susţinut că, la rândul său, nu şi-a depus mandatul. 

„Mâine la 10 ne întâlnim cu toţii pentru discuţii. Nu exclud nici o variantă. Nu am demisionat!“, a declarat la rândul său, Mihai Voicu, preşeditele filialei PNL de la Sectorul 1, pentru stiripesurse.ro

Miercuri va fi luată o decizie în privinţa şefiei PNL Bucureşti. Variantele vehiculate pemntru şefia organizaţiei sunt: Adriana Săftoiu, Teodor Atanasiu, Cristian Buşoi, Ovidiu Raeţchi. Cristian Buşoi a declarat pentru „Adevăruil“ că nu e de acord cu preluarea PNL Bucureşti pentru un mandat interimar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite