Ce au discutat liderii politici cu adjunctul Victoriei Nuland, la Ambasada SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii partidelor politice din România au fost convocaţi astăzi, la Ambasada Statelor Unite ale Americii, pentru o întâlnire cu adjunctul Victoriei Nuland, Hoyt Yee. PNL, PDL şi Forţa Civică au fost reprezentate de preşedinţii Crin Antonescu, Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu, în timp ce, din partea PSD, s-a prezentat vicepreşedintele Corina Creţu.

Liderul PDL Vasile Blaga a precizat că, la întâlnirea cu asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia Hoyt Yee, PDL a pus şi problema ridicării vizelor pentru cetăţenii români.

"Am discutat despre relaţiile Statelor Unite cu România, despre colaborarea foarte bună în cadrul NATO, despre Parteneriatul strategic, despre situaţia din regiune - Ucraina şi Republica Moldova. S-a discutat şi despre lupta împotriva corupţiei din regiune şi din România, şi PDL a ridicat şi problema ridicării vizelor pentru cetăţenii români", a declarat pentru Mediafax liderul PDL. "A fost o discuţie extrem de utilă, informală", a mai spus Vasile Blaga.

Blaga a precizat că au fost prezenţi trei preşedinţi de partide, respectiv el, Crin Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu. "Am fost trei preşedinţi de partide, pentru că acordăm o importanţă deosebită relaţiilor cu Statele Unite şi am fost aşa cum am primit şi invitaţia, la nivel de preşedinte", a spus liderul PDL. Vasile Blaga a menţionat că celelalte partide au fost reprezentate la nivel de vicepreşedinte.

Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, se află la Bucureşti, marţi, pentru o vizită de rutină în regiune, informa Ambasada SUA.

"Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Eurasia Hoyt Yee se afla la Bucuresti in data de 29 aprilie 2014 pentru o vizita de rutina in regiune. El se intalneste cu diversi lideri romani pentru a discuta aspecte referitoare la relatiile bilaterale si parteneriatul strategic", anunţa Ambasada.

Întrebat dacă secretarul de stat John Kerry se referea şi la România atunci când a vorbit, recent, despre oligarhii care cumpără politicieni şi instituţii media în Europa Centrală şi de Est, asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, a precizat că ţările cu instituţii slabe şi fără o justiţie complet independentă sunt "vulnerabile" la tipul de acţiuni pe care Rusia le desfăşoară în Ucraina.

"Secretarul de Stat Kerry vorbea de regiune, se referea la mai multe ţări din Europa, nu numai din Europa Centrală, ci şi din Balcani, ţări care au instituţii slabe, care au un stat de drept slab, care au instituţii juridice care nu sunt complet independente, care au instituţii media care nu sunt complet independente. Motivul pentru care secretarul a menţionat aceste instituţii este acela că secretarul de Stat, Guvernul SUA consideră că ţările care nu au un stat de drept puternic, care nu au o justiţie independentă, instituţii democratice puternice sunt vulnerabile la tipul de acţiuni pe care Rusia le desfăşoară în Ucraina", a declarat Hoyt Yee pentru Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite