Liderii liberali se dezic de MRU. „Nu cred că ar fi benefic pentru el să se întoarcă în politică“

Liderii liberali se dezic de MRU. „Nu cred că ar fi benefic pentru el să se întoarcă în politică“

Vasile Blaga nu-l vrea pe Mihai Răzvan Ungureanu  pe listele PNL pentru parlamentare. FOTO Arhivă Adevărul

Copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, nu-l vor pe fostul şef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, pe listele liberalilor pentru parlamentare. La rândul său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, nu i-ar mai face loc pe lista pentru parlamentare din judeţul său, cu toate că în urmă cu patru ani Ungureanu a candidat în Arad şi a fost ales senator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Blaga, Alina Gorghiu şi Gheorghe Falcă, ultimul fiind primar al Aradului şi persoană care l-a susţinut pe Mihai Răzvan Ungureanu la alegerile din 2012, consideră că fostul şef al SIE nu ar trebui să reintre atât de repede în politică.  
 
„Nu a fost nicio cerere din partea lui a candida pe listele PNL. Nu cred că ar fi benefic pentru el să revină în politică. Nu cred că e moral ca o persoană care a condus un Serviciu de Informaţii să reîntoarcă în politică“, a spus, tranşant, Vasile Blaga, într-o intervenţie la Realitatea TV. 
 
La rândul său, celălalt copreşedinte al PNL, Alina Gorghiu, a negat cu vehemenţă că Ungureanu ar putea reveni în partidul liberalilor şi i s-ar găsi un loc pe lista de deputaţi sau senatori. „Nu se pune problema revenirii lui Mihai Răzvan Ungureanu în PNL“, a subliniat Alina Gorghiu pentru a răspunde informaţiilor vehiculate în spaţiul public despre reintrarea lui Ungureanu în politică. 
 
Mai mult, aceasta a precizat că nu e în regulă trecerea de la şefia unui serviciu de informaţii la politică. „Este un raţionament de bun simţ: un şef de la SRI sau SIE are un bagaj de informaţii care l-ar face prea calificat pentru poziţia de parlamentar (...) Cât sunt şef la PNL, nu o să susţin intrarea în politică, la nivel înalt, a unui şef de serviciu“, a mai spus Gorghiu. 
 
Falcă nu-l vrea pe Ungureanu pe lista sa
O atitudine mai nuanţată a avuut primarul Aradului cel, Gheorghe Falcă. În urmă cu patru ani, acesta îl ajuta pe Ungureanu să obţină un mandat de senator la Arad. „Dacă s-ar întoarce în politică, Mihai Răzvan Ungureanu este binevenit“, a declarat primarul Aradului care a infirmat faptul că i-ar pregăti un loc eligibil în circumscripţia Arad. „Lucrul acesta este imposibil. La Arad, lista cu candidaţii este stabilită. Sunt oameni care au trecut prin toate mecanismele de desemnare“, a mai afirmat Falcă.
 
Pe de altă parte, primarul Aradului a punctat faptul că Ungureanu ar trebui primit în PNL pentru că „a avut relaţie corectă cu Aradul“.„Eu sunt omul care a fost cu Mihai Răzvan Ungureanu între arădeni şi aş fi laş dacă aş spune că nu are loc în PNL. Nu pot să nu apreciez că a avut o relaţie corectă cu Aradul“, a spus Falcă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: