Liderii europeni, la plimbare prin Sibiu: „E ca un basm când păşeşti aici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din Sibiu postată pe Facebook de Iohannis
Imagine din Sibiu postată pe Facebook de Iohannis

Preşedintele Comisiei Europene Donald Tusk şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans au luat aseară la pas Sibiul. Dacă primul s-a întâlnit cu Helmuth Duckadam şi au făcut schimb de cadouri, al doilea a încercat mâncarea şi berea locală, după care s-a retras să urmărească meciul de fotbal dintre Ajax şi Tottenham.

Helmuth Duckadam a spus, la Digi 24, că ziua de 8 mai va rămâne în memoria sa, alături de data de 7 mai 1986, ca momentul în care preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a invitat să se cunoască, la Sibiu.

„Este un fan al FC Barcelona şi era destul de dezamăgit de partida de aseară că Liverpool s-a calificat", a spus Duckadam.

Fostul fotbalist a mai explicat că după ce s-au întâlnit, cei doi s-au adresat unul altuia direct şi că au avut o discuţie de jumătate de oră care nu a inclus politica. De asemenea, aceştia au făcut şi schimb de cadouri, după ce iniţial Helmuth a vrut să-i trimită cadoul lui Tusk, dar acesta din urmă a insistat să i-l dea personal la Sibiu.

„I-am înmânat o pereche de mănuşi, pe care le-a şi încercat şi i-au fost bune, o pălincă făcută de mine din 2006 şi un tricou cu Steaua din '86, cu Donald Tusk nr. 1. Dânsul mi-a oferit tot un fel de pălincă, dar puţin mai slabă, a recunoscut-o şi dânsul la un moment dat, din oraşul dânsului - Gdansk, şi o carte cu Uniunea Europeană cu semnătura domnului preşedinte", a povestit Duckadam.

El a adăugat că a aflat, după acel discurs, că şi Donald Tusk a jucat fotbal, ca fundaş dreapta, fiind pasionat de acest sport.

VIDEO Realitatea

Primvicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a plimbat şi el pe străzile Sibiului, acesta explicându-le jurnaliştilor că a încercat berea locală şi că a rămas impresionat de oraş. Acesta şi-a încheiat seara urmărind a doua semifinală de Liga Campionilor dintre Ajax şi Tottenham, spunând că echipa olandeză va reuşi să se impună cu scorul de 3-1, potrivit Digi24.

Frans Timmermans: Am mâncat vinete şi am băut o bere locală, care mi-a plăcut foarte mult.

Reporter: Aţi încercat mâncărurile româneşti?

Frans Timmermans: Da, mereu. Îmi plac.

Reporter: Cum vă simţiţi aici?

Frans Timmermans: E ca într-un basm când păşeşti aici, e ca istoria Uniunii Europene în stradă. E frumos.

Reporter: Ce veţi face în această seară?

Frans Timmermans: Mă voi uita la fotbal, joacă Ajax cu Tottenham.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite