Lider PSD, după ce preşedintele a refuzat să promulge bugetul: „Iohannis are impresia că ne poate prosti pe toţi în fiecare zi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, critică decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a sesiza Curtea Constituţională pe tema proiectului de buget pe 2019.

„Klaus Iohannis are impresia că ne poate prosti pe toţi în fiecare zi. Domnia sa a adoptat această manieră obstrucţionistă în care, pas cu pas, încearcă să pună toate piedicile Guvernului actual pentru că nu este de culoarea sa politică şi, în aceste condiţii, ar dori, în mod subtil, să nu se prindă lumea, să pună toate frânele posibile activităţii guvernamentale şi admnistraţiei publice locale, astfel încât să apară ideea că singurul tătucă al naţiunii care are grijă de cetăţenii României este domnul Klaus Iohannis”, a declarat Dumitru Buzatu pentru Digi24.

Liderul social-democrat susţine şi că activitatea administraţiilor locale este afectată de decizia şefului statului. „Noi investim în momentul acesta pe programele naţionale şi pe fonduri europene într-un număr masiv, record, de lucrări şi facem progrese remarcabile în ceea ce priveşte drumurile judeţene, comunale şi săteşti, în ceea ce priveşte şcolile, în ceea ce priveşte aducţiunile de apă. De asemenea, avem programe finanţate din fonduri europene care trebuie cofinanţate din bugetele noastre, bugete pe care domnule Klaus Iohannis le întârzie în acest moment”, a declarat Buzatu.

Întrebat care va fi reacţia PSD la decizia preşedintelui, liderul PSD Vaslui a răspus: „Mie îmi pare foarte rău pentru că, din păcate, datorită unor considerente, măsura pe care ar trebui să o luăm în acest moment şi pe care, de altfel, domnul Iohannis o aşteaptă pentru a se autoculpabiliza. Adică, să-l suspendăm. Dar dacă am putea să-l suspendăm definitiv, să nu mai uzeze el de subterfugiile de care a uzat domnul Băsescu pentru a se menţine acolo şi acum ne dă lecţii”.

Despre suspendare, Buzatu a precizat că „nu vom face asta”, adăugând „dar, tare mi-aş dori asta”. „Sunt comandamente politice mai înalte care nu ne permit acuma să ne jucăm cu asemenea chestiuni şi, din punctul acesta de vedere, probabil că domnul preşedinte Iohannis este şi inconştient dacă îşi permite totuşi să facă lucrul acesta în momentul acesta”, a mai spus Buzatu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite