Lider PSD Italia: Românii din diasporă nu ar trebui să voteze la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un liderul PSD al românilor din Italia, Marian Mocanu cere ca românii din diasporă să nu poată vota la referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu, considerând că „oamenii ar trebui să voteze acolo unde trăiesc“. Mocanu apreciază că românii din Italia ar trebui să poată vota la alegerile regionale și parlamentare din Italia, informează Realitatea.net.

„Diaspora nu ar trebui să voteze la referendumul pentru suspendarea lui Băsescu, susține Marian Mocanu", a declarat Mocanu, fost candidat la Senat al PSD, pentru Gazeta Românească din Italia.

„Vom cere suspendarea votului românilor din afara granițelor și pentru alegerile parlamentare din România", se arată într-un comunicat transmis agențiilor de presă.

Potrivit aceleiași surse, Mocanu a declarat că „nu este corect ca persoane care locuiesc într-un alt teritoriu, în afara țării lor de origine, să influențeze viața românilor sau a italienilor care nu au părăsit țara natală. Cu atât mai mult ar fi fără sens să votăm la referendumul pentru suspendarea președintelui. Diaspora nu trebuie să voteze la referendumul din 29 iulie. În schimb, consider că românii, în afara votului la alegerile locale din Italia, ar trebui să aibă și drept de vot la alegerile regionale și politice italiene. Trebuie să votăm acolo unde trăim".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite