Lider PPE: Preşedintele Comisiei Europene aşteaptă moţiunea de cenzură a PNL pentru a alege comisarul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siegfried Mureşan, purtătorul de cuvânt al PPE, susţine că preşdintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen (PPE), va aştepta rezultatul moţiunii de cenzură a Opoziţiei înainte să răspundă dacă acceptă sau nu propunerile trimise de Guvernul Dăncilă pentru funcţia de comisar european - Dan Nica şi Gabriela Ciot. În cazul în care moţiunea va trece, noul Guvern va face alte propuneri.

„Dacă Viorica Dăncilă a avut nevoie de 7 zile pentru pentru a trimite în mod oficial o propunere de comisar european din partea României atunci şi preşedinta aleasă a Comisiei Europene îşi poate lua 3 zile timp pentru a da răspunsul pe această propunere.

Fiţi siguri că preşedinta Comisiei Europene nu va accepta un candidat desemnat de un prim-ministru aflat în plină procedură de destituire. nVorbim aici de viitorul Uniunii Europene, e vorba de conducerea întregii Uniuni Europene pentru următorii 5 ani de zile.

Colegiul comisarilor nu îşi poate permite să aibă un membru din partea unui guvern ce tocmai a fost demis.
Comisia Europeană are nevoie de membri competenţi şi legitimi, iar România are nevoie de o reprezentare onorabilă şi puternică în Comisia Europeană“, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, la Adevărul Live, despre încercarea de a rămâne la guvernare, în contextul în care joi se votează moţiunea de cenzură a Opoziţiei. Dăncilă susţine că unii parlamentari care au semnat moţiunea se vor răzgândi şi nu vor vota în plen. Pe de altă parte, în cazul în care moţiunea va trece, Dăncilă spune că va candida în continuare la prezidenţiale şi va încerca să rămână în fruntea partidului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite