Lider PNL: Vrem un sistem de sănătate care să deservească pacienţii? Atunci liberalizăm piaţa şi luăm puterea din mâinile politicienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hilde Brandl, preledintele Organizaţiei de Afaceri Liberali din Bucureşti. FOTO Arhivă personală Hilde Brandl
Hilde Brandl, preledintele Organizaţiei de Afaceri Liberali din Bucureşti. FOTO Arhivă personală Hilde Brandl

Preşedinta Organizaţiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti, Hildegard Brand, a declarat că un sistem de sănătate orientat către pacienţi este acela în care factorul politic nu mai are un cuvânt de spus în numirile de la spitale şi în care pacienţii sunt liberi să aleagă medicul şi unitatea unde să meargă.

„De 30 de ani se discută despre reforma sistemului de sănătate însă nicio guvernare nu şi-a asumat curajos schimbări radicale în beneficiul pacienţilor. Toate aşa-zisele reforme au fost făcute în beneficiul sistemului şi în beneficiul celor care căpuşează acest sistem, niciodată în beneficiul pacienţilor”, a scris pe pagina sa de Facebook liderul Organizaţiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti. 

Hilde Brandl susţine că ar trebui să existe o liberalizare a serviciilor în sănătate. „Pacienţii din România sunt obligaţi ca lună de lună să vireze către stat contribuţiile la sănătate însă statul le refuză posibilitatea ca pe banii lor să-şi aleagă singuri spitalul şi medicul la care doresc să meargă. Pacienţii din #România nu pot fugi de situaţii precum cele de la Piatra Neamţ sau Matei Balş pentru că statul îi ţine captivi. O reformă reală înseamnă schimbarea sistemului, nu vopsirea lui. E foarte simplu. Vrem ca lucrurile să meargă ca până acum? Atunci continuăm să facem ce facem de 30 de ani. Vrem un sistem de sănătate care să deservească pacienţii? Atunci liberalizăm piaţa şi luăm puterea din mâinile politicienilor, birocraţilor şi directorilor de spitale şi o oferim pacienţilor”, a completat Brandl.  

Un incediu a izbucnit, vineri dimineaţă, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balş” din Capitală, iar 102 pacienţi cu COVID-19 au fost evacuaţi, dintre care 53 au fost trimişi la alte spitale din Bucureşti. Focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate, iar a patra a decedat, deşi s-a încercat resuscitarea acesteia. Ulterior, a fost găsit încă un cadavru carbonizat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite