Lider PNL din tabăra lui Cîţu, pe aceeaşi voce cu AUR: Sper că trecerea cuvântului „GEN“ în loc de „SEX” pe specimenul de CI e doar o gravă eroare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Popescu şi Florin Cîţu FOTO Facebook
Pavel Popescu şi Florin Cîţu FOTO Facebook

Preşedintele PNL Sector 4 Pavel Popescu a transmis că speră că trecerea cuvântului „GEN” în loc de „SEX„ pe noile buletine este o „gravă eroare”. AUR a atras atenţia asupra modificării şi a ridicat o serie de întrebări cu privire la cărţile electronice de identitate lansate într-un proiect pilot în Cluj-Napoca.

„Eu cred si sper din suflet ca trecerea cuvantului “GEN” in loc de “SEX” pe specimenul de CI facut public e doar o grava eroare din partea autoritatilor. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris el pe Facebook. 

La apariţia noilor buletine electronice, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a ridicat o serie de întrebări în legătură cu proiectul pilot lansat la Cluj Napoca cu privire la cărţile electronice de identitate. Formaţiunea se întreabă de ce nu apare tricolorul pe noile cărţi de identitate, dar şi de ce „sex” a fost înlocuit cu „gen”. Ei au mai întrebat de ce nu a existat o dezbatere înainte de emiterea noilor buletine. 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că toate programările în vedere obţinerii cărţii electronice de identitate pentru următoarele 30 de zile au fost epuizate încă din ziua lansării proiectului-pilot, la Cluj-Napoca. Astfel, aproximativ 450 de persoane au solicitat acest tip de document.

Premierul Florin Cîţu a lăudat iniţiativa MAI de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărţii Electronice de Identitate în municipiul Cluj-Napoca şi a precizat că este convins că acesta va fi extins la nivel naţional.

Noul card electronic de identitate, care va înlocui treptat actuala carte de identitate, ar putea ajunge şi în Bucureşti peste 12 luni, a declarat Cătălin Giulescu, chestor al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor. Cartea electronică de identitate românească conţine toate elementele de securitate obligatorii prevăzute de Regulamentul Uniunii Europene. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite