Lider PNL: PSD reprimă libertatea de exprimare pe reţelele sociale. Dragi pesedişti, de ce vă temeţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, îi acuză pe cei din PSD că apelează la autorităţile publice pentru ca persoanele care promovează manifestaţii pe reţelele sociale să fie sancţionate. Potrivit liderului PNL, asemenea practici mai sunt întâlnite în regimuri care nu au nicio treabă cu valorile euro-atlantice, cum e cazul regimului de la Moscova, condus de Vladimir Putin.

„Protestez faţă de decizia Inspectoratului Judeţean Timiş de a declanşa cercetări împotriva persoanelor care promovau pe reţelele sociale manifestaţia din 20 ianuarie 2018. Cu această ocazie, vă aduc la cunoştinţă că IPJT a deschis dosare penale împotriva celor care au organizat până acum, legal, manifestaţiile de la Timişoara îndreptate împotriva modificărilor legilor justiţiei. Un astfel de exemplu este dosarul penal numărul 12531/P/2017, deschis împotriva unui simplu cetăţean, identificat cu CR-F“, atrage atenţia Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.

Reprezentanta liberalilor susţine că asemenea practici sunt folosite în regimuri în care libertatea de exprimare e sancţionată. „Astfel de acţiuni de intimidare a persoanelor care manifestează paşnic sau care îşi expun ideile pe internet seamănă mai degrabă cu acţiunile regimului de la Moscova sau a celui de la Teheran şi nu au nicio legătură cu valorile euro-atlantice“, mai spune Brandl.

„Noua logică de funcţionare a instituţiilor de forţă din România reprezintă o ameninţare directă la drepturile şi libertăţile de care se bucură românii, ca cetăţeni ai unei democraţii, membre a NATO şi a Uniunii Europene, iar acest lucru este de neacceptat şi trebuie să înceteze', adaugă liderul PNL. 

Hilde Brandl punctează faptul că această problmă a sancţionării celor care se exprimă în spaţiul public a fost şi în atenţia unor lideri politici din SUA. „Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat din Statele Unite a transmis recent un mesaj dictaturilor şi tiraniilor din întreaga lume care reprimă libertatea presei şi care blochează libertatea reţelelor de socializare. «Susţinem libertatea presei. Când o naţiune reprimă mijloacele de comunicare socială, întrebăm: de ce vă temeţi?», declara Heather Nauert. De aceea, acum vin şi eu şi vă întreb. Dragi pesedişti, de ce vă temeţi? De ce folosiţi instituţiile statului împotriva cetăţenilor oneşti?“, se întreabă reprezentanta PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite