Lider PNL: PSD va creşte taxele pentru a-şi acoperi gaura de 19 miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, Hilde Brandl, a afirmat că PSD va creşte şi mai mult taxele pentru a acoperi „gaura bugetară de 19 miliarde de lei“.

„Guvernul României nu a prezentat public nici acum un proiect de buget pentru anul 2019 deoarece din primul document intern reiese un deficit de peste 5% din PIB ceea ce înseamnă dezastru pentru finanţele ţării”, explică Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.

Hilde Brandl subliniază că PSD nu poate acoperi „găurile bugetare“. „Diferenţa de deficit de la 3% la 5% reprezintă peste 4 miliarde de euro, adică 19 miliarde de lei, bani pe care Guvernul nu are cum să îi obţină fără a creşte şi mai mult taxele şi impozitele. Socialiştii au crescut la finalul anului trecut taxele şi impozitele pentru diferite sectoare, precum sistemul bancar, au naţionalizat pensiile private pentru anumite categorii precum muncitorii din construcţii, însă cu toate acestea sunt departe de a acoperi găurile bugetare pe care tot ei le-au creat din incompetenţă şi lăcomie”, a completat reprezentanta PNL. 

Hilde Brandl avertizează că în curând se va ajunge la politici de austeritate din cauza măsurilor Guvernului PSD. „La cum arată datele financiare astăzi, România va intra în 2019 în recesiune şi vom vedea în curând politici de austeritate. De această dată însă austeritatea nu mai este generată de o criză globală ci exclusiv de politicile dezastruoase ale guvernelor PSD-ALDE”, a conchis preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite