Lider PNL: Ceea ce face PSD e de neacceptat. Va fi principalul responsabil, dacă epidemia va fi scăpată de sub control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefa OFL, Florica Cherecheş. FOTO Arhivă personală
Şefa OFL, Florica Cherecheş. FOTO Arhivă personală

Preşedinta Organizaţiei de Femei Liberale, Florica Cherecheş, susţine că PSD va fi principalul vinovat dacă epidemia scapă de sub control, pentru că tergiversează adoptarea legii privind carantina.

„Ceea ce face PSD este de neacceptat. Cazurile de noi infectări cresc alarmant în fiecare zi, iar PSD tratează această situaţie iresponsabil, prin decizia sa de a amâna la Senat dezbaterile şi votul asupra proiectului de lege care reglementează măsurile pe care autorităţile le pot lua în situaţii de pericol epidemiologic. Orice zi în care nu avem în vigoare această lege este o zi care creşte riscul unei infectări în masă a populaţiei, cu grave repercusiuni asupra întregii societăţi. Mă aşteptam de la PSD, în această situaţie, la o colaborare sinceră şi deschisă. Dacă era ceva de îmbunătăţit, PSD ar fi trebuit să o facă repede, pentru că vorbim de o lege necesară în aceste momente. Cerem PSD şi tuturor celorlalte partide să dea dovadă de responsabilitate şi cooperare pentru a adopta împreună, chiar dacă este extrem de târziu, o lege utilă românilor”, a afirmat Florica Cherecheş.

Reprezentanta PNL a subliniat că Guvernul vrea să protejeze, nu să restrângă drepturi. „Proiectul, pe care PSD îl consideră inacceptabil, prevede măsuri cu caracter excepţional şi temporar care şi-au dovedit deja eficienţa, Guvernul reuşind să ţină sub control pandemia în România, atât timp cât a avut la îndemână instrumentele necesare. Carantina şi izolarea sunt necesare pentru a ne proteja vieţile, nu pentru a restrânge drepturi. Carantina, potrivit proiectului, se va institui prin decizie a DSP pentru persoanele posibil infectate; izolarea, la spital sau la domiciliu, va fi obligatorie pentru bolnavi; tratamentul va fi aplicat în baza consimţământului persoanei bolnave şi numai dacă acest tratament se impune; persoanele care nu respectă carantina la domiciliu sau în locaţia declarată vor suporta cheltuielile carantinării în spaţiile special desemnate. Toate acestea sunt măsuri care asigură un drept fundamental din Constituţie: dreptul la sănătate”, a completat deputatul PNL. 

„Guvernul, chiar şi în aceste momente, a mobilizat la capacitate maximă toate instituţiile care au atribuţii în a putea reduce numărul de persoane infectate, pentru a evita alte efecte negative asupra economiei şi vieţii românilor. Cu toate acestea, PSD insistă şi acum în a nega gravitatea situaţiei prin care trecem cu toţii. Din nefericire, această atitudine a dus la creşterea numărului de cazuri şi la restricţii de circulaţie în Uniunea Europeană pentru români, iar PSD, dacă nu va vota rapid legea în Parlament, va fi principalul responsabil în cazul în care epidemia va fi scăpată de sub control”, a conchis Florica Cherecheş. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite