Lider PLUS: Vrem să batem şi PSD şi PNL la parlamentare. Cel mai bun premier în viitoarea guvernare ar fi Dacian Cioloş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Lupu, membru al Biroului Naţional PLUS, a vorbit miercuri la „Adevărul Live” despre obiectivul viitoarei alianţe USR-PLUS pentru alegerile parlamentare. Acesta a dezvăluit că USR-PLUS îşi doreşte să bată atât PSD cât şi PNL, ceea ce i-ar putea permite să ofere premierul într-o viitoare coaliţie de guvernare.

„Obiectivul nostru final e să putem aveam iniţiativa în viitoarea guvernare. De aici, declinând putem spune că asta presupune un prim-ministru care să vină din partea USR-PLUS. Implicit, pentru a avea prim-ministru trebuie să ai şi scorul cel mai mare din alianţa care va da Guvernul”, a explicat Andrei Lupu.

Întrebat dacă USR-PLUS vrea să bată nu doar PSD ci şi PNL la parlamentare, liderul PLUS a confirmat şi a subliniat că cel mai potrivit premier ar fi Dacian Cioloş.

„Da, noi ne dorim să facem parte din această alianţă. Cel mai natural e ca ea să fie constituită din PNL şi USR-PLUS. Sperăm să fi suficienţi pentru a face peste 50% din voturile din Parlament şi noi credem că cel mai potrivit premier ar fi Dacian Cioloş, pe care ne-am angajat încă de la angajarea alianţei politice să-l susţinem pentru această funcţie”, a adăugat acesta.

Andrei Lupu, membru al Biroului Naţional PLUS, a vorbit miercuri la „Adevărul Live” despre „jocul pervers al PSD-ului” pentru a sabota reuşita iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”, în sensul că social-democraţii ar putea organiza referendumul la începutul lunii august, în plină pandemie, minimalizând astfel şasele de a se strânge cvorumul de 30%. Acesta a vorbit şi despre fuziunea dintre USR-PLUS precum şi candidaturile pentru Capitală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite