Lichidarea lui Tokes, cerută într-un articol distribuit în tren: amendă de 600 de lei pentru "Oare chiar nu se găseşte cineva să-i tragă un glonte în cap?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Articolul apărut în revista „Ştefan cel Mare”
Articolul apărut în revista „Ştefan cel Mare”

Redactorul-şef al revistei gratuite "Ştefan cel Mare" a fost amendat, miercuri, cu 600 de lei, pentru un articol distribuit în trenul Bucureşti-Târgu Mureş în care scrie despre "acest nenorocit de bozgor, Laszlo Tokes", un "nătâng şi trădător", pentru care "nu se găseşte în ţara asta cineva să-i tragă un glonte în cap".

Articolul a fost publicat în numărul 397 al revistei „Ştefan cel Mare", apărut în perioada 1 - 15 mai 2011. Publicaţia a fost distribuită călătorilor CFR în trenul Intercity Bucureşti - Târgu Mureş, ca supliment gratuit al revistei „Vocea Ceferistului". În articolul din revista Ştefan cel Mare, la final se cere lichidarea fizică a lui Laszlo Tokes.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a amendat cu 600 de lei pe redactorul-şef al ziarului "Ştefan cel Mare", Florin Nahorniac. Avocatul lui Tokes a spus că "aşteptăm soluţia Parchetului pentru instigare la omor".

Revista „Ştefan cel Mare" a fost fondată în 1978 şi apare bilunar. Este editată în Bucureşti şi distribuită gratuit. Revista condusă Mihai - Florin Nahorniac se recomandă drept "Publicaţie naţională, politică şi independentă care militează pentru independenţa, suveranitatea, integritatea şi reîntregirea României".

Sloganul este "Unire, dreptate şi frăţie" şi este "publicaţie acreditată, prin directorul ei, la Consiliul Europei, Uniunea Europeană, NATO şi G8".

În partea stângă a publicaţiei apare Ştefan cel Mare şi Sfânt, sub care scrie "Eu vă las în grijă mare / Neamul meu cel sfânt / Să staţi strajă la hotare / S-apăraţi acest pământ".

Ce scrie în articol

Articolul scris de Florin Bucovineanul se numeşte "Ia uite ce poate declara un trădător de ţară, acest nenorocit de «bozgor», Laszlo Tokes: Maghiarii nu sunt venetici în Transilvania, ci şi-au pierdut ţara !?!?!?"

"Liderul CNMT, Laszlo Tokes, îl cam duce gura pe dinainte declarând sus şi tare, că maghiarii "nu sunt venetici în Transilvania, ci şi-au pierdut ţara", iar organizaţia pe care o conduce vrea să instituţionalizeze drepturile colective ale minorităţilor. Chiar aşa, bade Loţi? Şi mai declară, acest nătâng şi trădător şi patrie, cu fermitate: Ştiţi, noi nu suntem venetici în Transilvania. Noi am avut un stat de o mie de ani aici, în Transilvania, ori cu Ungaria împreună, ori am avut statul nostru transilvănean timp de secole, deci nu suntem un caz general, noi suntem un caz special pentru toată Europa", a spus "prezidento" Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania. No zău, draghe Loţico, dar de unde ai scos-o şi pe asta?

(....)

"Chiar nu-i este ruşine acestui bozgor nenorocit? Cum poate denigra ţara în care s-a născut, care i-a oferit toate drepturile, la fel ca şi oricărui cetăţean român cu toate drepturile depline în această ţară, România. Ruşine, bozgore nenorocit. De ce nu te muţi în Ungaria şi să părăseşti această ţară dacă nu-ţi convine ceva.

Oare chiar nu se găseşte cineva în ţara asta care să-i tragă un glonte în cap acestui trădător al României?"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite