Libertatea presei, în vacanţă la Viena. Şi o fotografie: Felix + Gâdea + Badea = Jos Justiţia!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu, în Prater-ul vienez, între anteniştii săi favoriţi: Mihai Gâdea şi Mircea Badea. FOTO: Facebook Mihai Gâdea
Dan Voiculescu, în Prater-ul vienez, între anteniştii săi favoriţi: Mihai Gâdea şi Mircea Badea. FOTO: Facebook Mihai Gâdea

Luni, 7 ianuarie 2013, a fost o zi a ofensivei furibunde, pe Antena 3, împotriva Justiţiei. Mai exact, împotriva unui segment reformat al Justiţiei: Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Abia aleasă în funcţia de preşedinte al CSM, Oana Schmidt Hăineală a fost trecută prin toate focurile Gheenei anteniste. Trecutul tinerei procuroare a fost scormonit în căutarea vreunei verigi slabe, a vreunui act care s-o culpabilizeze. Şi s-a ajuns la arestarea preventivă, timp de 13 luni, a unui cetăţean acuzat de crimă, dar care în cele din urmă a fost achitat.

Întrucât şefa CSM trebuie terfelită cu orice preţ, nu sunt luate în seamă trei elemente esenţiale: 1. Oana Schmidt Hăineală nu a fost procuror în cazul respectiv, ci doar şef pe linie administrativă al procurorului de caz; 2. procurorii doar solicită arestarea preventivă, cei care decid sunt judecătorii; 3. nu există niciun fel de sancţiune pe linie profesională pentru Oana Schmidt Hăineală în cazul cu pricina.

Dar acestea sunt amănunte de care Ministerul Propagandei nu se va sinchisi niciodată. Dacă e ordin de zi pe unitate să fie distrus un „duşman al poporului felixoid”, atunci maşinăria infernală se pune în mişcare, nu se împiedică în detalii. Şi începe de pe la prânz, cu câteva gaiţe care n-au loc în prime-time.

Cum se apropie seara, intră în luptă artileria grea. Alessandra Stoicescu aliniază câţiva propagandişti de-ai casei pentru a ajunge la concluzia inevitabilă: alegerile de la CSM au fost ilegale, iar tânăra preşedintă a magistraţilor e nedemnă de o aşa poziţie. Noroc cu ministra Mona Pivniceru, tovarăşa de ideal a lui dom’ profesor Voiculescu, care luptă pentru dreptate.

S-a făcut noapte, ştafeta e preluată de siamezii sedativelor: Dana Grecu – Radu Tudor (în această ordine, pentru că funcţia bate gradul). Fezandată în tocşourile diurne, Oana Schmidt Hăineală este acum hăcuită, măcelărită, ridiculizată. Hăineală, desigur, a fost mai întâi Hajnal (sau, cel puţin, aşa se pare), ceea ce e inacceptabil.

Încă un schimb de ştafetă: intră în focul luptei Răzvan Dumitrescu. Bună seara, Dana, vă aduc o veste bună! Cică judecătorii din Vâlcea vor să-l schimbe din CSM pe Cristi Danileţ, pentru că nu-i reprezintă cum se cuvine. Ura, wow, hăi-hăi, se porneşte avalanşa, se duce dracului băsismul în ţara asta! S-au supărat procurorii, se mişcă judecătorii - hai, că se poate! Azi la Slătioara, mâine-n toată ţara!

Şi îi vine rândul lui Gâdea, răspopitul. El adună toate gândurile rele de peste zi şi le prăvale către judecătorii & procurorii care nu’ş ce tot au cu dom’ profesor, vor să-l mermelească. Dar Gâdea nu se poate fără Badea, aşa că... Bună seara, Mircea, ce ne spui în noaptea asta? Ei, ce să vă zic, m-am gândit io... da... io... că duduia asta, Hăineală, merită puţină atenţie... dar nu-l uităm nici pe Vasilică – ştiţi care, Danileţ. Aşa m-am gândit io, că doar sunt liber să fac ce vreau, nu ca ăia de la-be unu, care-s nişte sclavi băsişti, ascultă de ordine...

Şi se mai încheie o zi de luptă totală, cu mitraliere, tunuri, praştii, ciomegi şi apă fiartă aruncată în capul duşmanului. Dacă aşa gândesc oamenii ăştia, cu capetele lor, într-un exerciţiu de presă independentă, neinfluenţaţi de nimic şi de nimeni, care-i problema? Libertatea presei, domnule!

Plus o fotografie! Una minunată: Mihai Gâdea şi Mircea Badea la Viena, unde şi-au petrecut vacanţa de de Anul Nou, alături de dom’ profesor, care îşi trata frica de Înalta Curte. În fond, ce e o vacanţă? O mică pauză între două războaie cu tiranul. O vacanţă lucrativă, s-ar putea spune Un teambuilding, carevasăzică. Trebuie pusă la punct, cumva, şi independenţa asta editorială...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite