Liberalii trimit la Transporturi o blondă care a cerut desfiinţarea DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Mănescu mai are un singur hop până la fotoliul de ministru: acceptul lui Traian Băsescu
Ramona Mănescu mai are un singur hop până la fotoliul de ministru: acceptul lui Traian Băsescu

Ramona Mănescu a fost propusă de PNL pentru a prelua şefia Transporturilor. Alături de europarlamentară a mai fost propus şi deputatul Nini Săpunaru, care nu este însă agreat de premierul Victor Ponta. Europarlamentarul liberal s-a remarcat la Bruxelles după ce a cerut desfiinţarea DNA.

La finalul celor 45 de zile de interimat în fruntea Ministerului Transporturilor, premierul Victor Ponta îi va trimite astăzi preşedintelui Traian Băsescu o nouă propunere din partea liberalilor. Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat ieri, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al formaţiunii, că are nu una, ci două propuneri pentru funcţia de ministru al Transporturilor: Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu. „Am făcut o propunere cuprinzând două nume, Nini Săpunaru, o propunere pe care am menţinut-o deoarece atâta vreme cât nu noi, ci public nu se cunoaşte ceva care îi poate fi imputat, nu vom ceda ameninţărilor, unui şantaj mediatic. Poate fi sau nu acceptat de premier sau de preşedinte, dar e susţinut fără rezerve de PNL. Am adăugat încă o variantă, în persoana doamnei europarlamentar Ramona Mănescu“, a declarat Crin Antonescu la finalul şedinţei PNL.

Dacă numele lui Săpunaru era cunoscut încă de joi, europarlamentarul liberal Ramona Mănescu a fost o surpriză pentru toată lumea. Chiar ea părea surprinsă de alegerea colegilor săi din partid. În ceea ce priveşte proiectele aflate în derulare la Ministerul Transportului, Mănescu s-a abţinut de la comentarii şi a motivat că discuţiile privind abordarea acestor probleme sunt premature. „Cred că ne-am grăbi dacă am începe să discutăm despre proiectele din cadrul Ministerului Transporturilor, mai ales că nu m-am instalat. Deocamdată, aştept să se urmeze procedura, cum este absolut normal, şi apoi vă transmit şi ce consilieri am, ce viziune am“, a declarat europarlamentarul PNL la Realitatea TV.

„MĂ BUCUR CĂ SUNT SOŢIA LUI RAREŞ MĂNESCU“
Ramona Mănescu este soţia lui Rareş Mănescu, primarul sectorului 6, unul dintre oamenii cu multă greutate din sfera lui Crin Antonescu. În ceea ce priveşte influenţa soţului său în partid, Ramona Mănescu a punctat scurt: „Comentatorii pot spune orice, părerea fiecăruia nu am de gând să o comentez. Mă bucur că sunt soţia lui Rareş Mănescu“.

Liderul PNL, Crin Antonescu, crede că Ramona Mănescu se va descurca în fruntea ministerului, dacă va fi acceptată de preşedintele Traian Băsescu. „Doamna Mănescu este un europarlamentar bine cunoscut, unanim apreciat în PNL pentru activitatea sa în Parlamentul European, la al doilea mandat, în zona unor tematici foarte importante, din perspectiva Ministerului Transporturilor, infrastructurii, a fondurilor europene, a politicilor regionale, e în Comisia de dezvoltare regională, are experienţă internaţională şi care, în funcţie de modul în care gândim exerciţiul în fruntea ministerului, poate avea date foarte importante“, a spus Antonescu.

AVANTAJ MĂNESCU
Varianta Ramona Mănescu a intrat în cursă abia ieri-dimineaţă, după ce premierul Victor Ponta şi-a arătat public neîncrederea în Nini Săpunaru, cel care se pregătea să-i urmeze lui Relu Fenechiu în fotoliul Transporturilor. „Sunt absolut convins că este interesul meu şi al PNL ca cel care va ocupa funcţia de ministru al Transporturilor de luni practic, că luni trebuie să depună jurământul, este o persoană cu experienţă politică, cu imagine foarte bună şi profesionist în domeniu. Nu am respins o propunere oficială, pentru că nu mi s-a făcut o propunere oficială, ce a spus domnul Antonescu aseară este adevărat, propunerea mi se va face mâine, după şedinţa PNL“, a spus Ponta, sâmbătă, pentru Mediafax.

Imediat după ce liberalii au propus-o pe Ramona Mănescu, Victor Ponta a declarat că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor şi că va trimite Preşedinţiei o propunere în acest sens, conform Mediafax. Preşedintele PNL a replicat: „E foarte bine că premierul este de acord. Cu cât mai repede, cu atât mai bine“, a spus Antonescu.

NINI, „SOLDATUL LUI NAPOLEON“
Chiar dacă premierul i-a închis uşa în nas, deputatul PNL Nini Săpunaru visează în continuare la fotoliul ministerial şi se consideră victima unuei campanii de presă. „Eu nu am văzut asemenea linşaj mediatic şi, slavă Domnului!, am fost şi am participat la multe evenimente în ţara asta“, s-a plâns Săpunaru. „Un om, când intră în politică, este ca şi soldatul lui Napoleon“, a încheiat, metaforic, deputatul de Vrancea.

„CE LE-A MAI TRAS-O DNA LIBERALILOR!“
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a ţinut să le ia apărarea, încă o dată, liberalilor cu probleme penale. „Acuzaţia că l-a desemnat pe penalul Silaghi ca ministru este o mare minciună, aşa cum e o mare minciună că Nini Săpunaru ar fi sponsorizat PNL sau că urma să fie desemnat trezorerier. Nu întâmplător, cea mai mare parte din activitatea DNA pare să fie dedicată doar PNL. Nu întâmplător, se pare, domnul Nelu Iordache nu-şi aduce aminte decât de cel care i-a reziliat contractele (n.r. - Ovidiu Silaghi), nu de cei care le-au încheiat“, a declarat, furios, Crin Antonescu, care a preferat să pună tunurile pe procurorii DNA. „Unii chiar ne ameninţă cu asta, salută treaba asta: uite ce frumos, ce bine, cum e democraţia noastră, ce le-a mai tras-o liberalilor, cum a mai făcut DNA un dosar! OK, fiecare înţelegem aceste lucruri cum putem. Aceste lucruri sunt constatate, partidul le ştie“, a adăugat Antonescu. 

Mănescu, contra DNA

 În primăvara anului 2010, eurodeputata Ramona Mănescu s-a arătat indignată de aprecierile pozitive la adresa DNA, conţinute în raportul intermediar pe justiţie dat publicităţii de Comisia Europeană la 23 martie. Europarlamentarul a solicitat lămuriri Executivului de la Bruxelles, care, în opinia sa, încurajează o instituţie ineficientă şi oferă „un spectacol ieftin, al justiţiei făcute la televizor“. 

„Faptul că se spune că DNA şi-a menţinut rezultatele bune, ştiind că acestea nu au existat vreodată, putem să conchidem că «a nu face nimic» este considerat un lucru bun, iar în ceea ce priveşte imparţialitatea anchetelor DNA, aş califica o astfel de afirmaţie drept cinică“, a explicat, ulterior, Ramona Mănescu. Totodată, europarlamentarul militase atunci pentru desfiinţarea DNA, instituţie care, în opinia ei, şi-a dovedit inutilitatea: „Nu avem nevoie de o instituţie, DNA, care a pus pe obrazul României eticheta de stat corupt“.

Sorin Roşca Stănescu, victimă colaterală
 Blestemul de la Ministerul Transporturilor a mai făcut o victimă: Sorin Roşca Stănescu (foto), unul dintre sfetnicii de taină ai lui Crin Antonescu. Liderul PNL a decis ca senatorul liberal să nu-i mai fie consilier din cauza declaraţiilor critice făcute de acesta în legătură cu nominalizarea lui Nini Săpunaru la ministerul Transporturilor. „Azi, mulţumindu-i, l-am eliberat din condiţia de consilier al preşedintelui PNL pe domnul senator Sorin Roşca Stănescu. Domnia sa, la venirea în PNL, şi-a oferit serviciile în această calitate, iar eu, cu respectul pe care îl port maeştrilor presei, am fost la rândul meu onorat. Şi azi l-am eliberat din funcţie pentru că domnia sa a descris public cum greşesc eu, ceea ce e foarte corect, e dreptul domniei sale. Dar, când un om politic greşeşte, înseamnă că are consilieri proşti. Şi atunci i-am mulţumit“, a motivat liderul liberal.

Antonescu a arătat că nu este demn să fie consiliat de Sorin Roşca Stănescu şi că el nu merge cu „fofârlica“, ci îşi asumă deciziile politice. „Nu cred însă, pentru că ceea ce mă învaţă domnul Sorin Roşca Stănescu şi foarte mulţi înţelepţi ai neamului este să umblu cu fofârlica, să mergem aşa, pitiţi – vrem să propunem pe Săpunaru sau pe altcineva, hai să ţinem ascuns ca să nu aibă cine ce zice. Nu. Nu sunt demn să fiu consiliat de domnul Sorin Roşca Stănescu. Nu fac eu aşa. Eu, dacă susţin un om şi cred că merită să fie susţinut, o spun public. Pentru că eu asum, atunci când fac o propunere cu Nini Săpunaru, că Nini Săpunaru nu este vulnerabil“, a adăugat Antonescu.

„AM ÎNCĂLCAT O REGULĂ A JOCULUI“
De partea cealaltă, Sorin Roşca Stănescu a declarat că relaţia dintre el şi Crin Antonescu rămâne în continuare normală. „În calitate de consilier personal al preşedintelui Crin Antonescu am încălcat o regulă a jocului şi mi-am permis să îl critic în mod public, prin intermediul unui editorial. Domnul Crin Antonescu a fost deranjat de acest fapt.Relaţia mea cu Crin Antonescu nu este una tensionată. A apreciat că un consilier nu se exprimă în public“, a spus Roşca Stănescu. Senatorul PNL îl criticase pe Crin Antonescu pe blogul personal pentru că a anunţat propunerea de nominalizare a lui Nini Săpunaru la Transporturi cu trei zile înainte ca numele să fie supus la vot. 

Alte articole pe aceeaşi temă:

Criteriul PNL pentru funcţia de ministru: influenţa în partid. Cine este Ramona Mănescu

Ce avere are Ramona Mănescu, propusă de PNL pentru preluarea Transporturilor

Ramona Mănescu, propusă la Transporturi: „Mă onorează încrederea acordată de premierul Victor Ponta“

Antonescu s-a debarasat de Roşca Stănescu: „Când un om politic greşeşte înseamnă că are consilieri proşti“

PNL îi prezintă premierului propunerea „2 în 1“: Ramona Mănescu şi Nini Săpunaru. Ponta o alege pe Mănescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite