Liberalii şi-au spălat rufele-n public. De ce s-au certat liderii PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare a PNL de sâmbătă, unde au fost prezenţi aproximativ 900 de oameni, nu a fost doar momentul adoptării unor decizii referitoare la organizarea Congresului din 2017, ci şi un moment bun pentru ca mai mulţi membri PNL să-şi atace colegii.

Ludovic Orban, candidat la preşedinţia PNL, a fost cel care a dat startul răfuielilor. Nemulţumit de oamenii scoşi în faţă de conducerea liberală, Orban a cerut ca PNL să promoveze membri credibili. „Trebuie scoşi în faţă oameni care ştiu să comunice, să empatizeze, au capacitatea de a genera o imagine pozitivă PNL. Trimiterea la televiziuni nu trebuie să se facă pe pile. Când pe cine trimit uneori, îmi vine să schimb canalul că îmi creşte tensiunea. Aceşti oameni ne fac rău“, a declarat Ludovic Orban, fiin aplaudat la scenă deschisă de delegaţii PNL. 

Bine receptat de membrii PNL a fost şi discursul deputatului Florin Roman, cel care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de mai mulţi lideri PNL, printre care Mihai Voicu, Gigel Ştirbu şi Cristian Buşoi, ultimul fiind secretarul general interimar.  „Acest Statut este modificat pentru ca Gigei şi Mişulei (n.r. - referire la deputaţii Gigel Ştirbu şi Mihai Voicu) să vă conducă în continuare destinele. Ca să poată face treaba asta au nevoie de două lucruri, să se modifice statutul, iar cei incomozi să fie daţi la o parte”, a spus Roman care sublinia că alegerea lui Buşoi ca secretar general interimar e o greşeală în condiţiile în care organizaţia pe care a condus-o a luat doar 12%, adică unul din rezultatele cele mai slabe din ţară.

Pe de altă parte, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, le-a bătut obrazul parlamentarilor pentru că în loc să se preocupe şi de aleşii locali, aceştia sunt preocupaţi mai mult de jocurile de culise pentru funcţii. În plus, acesta le-a indicat, ironic, şi soluţia pentru acordarea unor salarii mai mari pentru aleşii locali.  „Din pensia dumneavoastră domnilor parlamentari, că nu am văzut unul care să meargă la notar şi să spună că nu vrea pensia. De ce sunteţi ipocriţi?”“, a spus Hava.

Dezicere totală de Cioloş

Mai mulţi lideri ai PNL, printre care Gheorghe Flutur, Cezar Preda şi Mihai Voicu au subliniat că parteneriatul cu Dacian Cioloş a fost o greşeală. Şi preşedintele interimar Raluca Turcan a punctat că PNL a avut o problemă de strategie în campanie. „Nu s-au văzut oamenii PNL, nu s-au văzut proiectele PNL. Nu s-au văzut reuşitele PNL din administraţia locală. Campania noastră nu a fost deloc a noastră“, a precizat Turcan, în condiţiile în care pe afişele de campanie ale PNL apărea premierul Dacian Cioloş alături de mesajul „România,înainte!“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite