Liberalii au stabilit echipa de negociere pentru consultările privind Codul Fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga FOTO Cosmin Iftode
Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga FOTO Cosmin Iftode

Conducerea PNL s-a reunit astăzi la Parlament pentru a discuta lista candidaţilor înscrişi în competiţia internă pentru alegerile locale, dar şi echipa de negociere pentru consultările privind Codul Fiscal. Liberalii care vor merge la discuţiile cu celelalte partide vor fi Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache. De asemenea, conducerea PNL a discutat lista candidaţilor pentru alegerile locale din 2016.

UPDATE Pe lista candidaţilor din competiţia internă a PNL se numără:

- europarlamentarul Cristian Buşoi, liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban, deputatul Costică Canacheu şi Petre Roman, care candidează pentru Primăria Bucureşti.

- deputata Diana Tuşa, lansată în cursă pentru Primăria Sectorului 1

- deputatul Dan Cristian Popescu, care va candida pentru funcţia de edil la Sectorul 2

- fostul ministru de Finanţe Eugen Nicolăescu, viceprimarul Daniel Tudorache, consilierul local Inocenţiu Voinea care se luptă pentru Sectorul 3

- fostul deputat de Neamţ Marius Rogin care va candida pentru Primăria Sectorului 4

- purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raeţchi, care va candida pentru Primăria Sectorului 5

- deputatul Răzvan Horia Mironescu, care se înscrie în cursa internă a PNL pentru Primăria Sectorului 1

UPDATE Copreşedintele PNL Vasile Blaga a vorbit despre planurile liberalilor în vederea alegerilor locale din 2016.Am decis astăzi ca Programul PNL pentru reforma administraţiei publice să fie prezentat la Liga Aleşilor Locali care va avea loc la Braşov în perioada 18-20 septembrie. Vom rediscuta acest lucru în perioada 28-30 august la Gura Humorului. Am primit şi candidaturile, aproape de peste tot, iar până în 28 primim şi listele pentru consilii judeţene şi consilii locale. Rămânem la acelaşi principiu, vom face analizele pentru municipiile reşedinţă de judeţ, în ce priveşte pregătirea alegerilor. Evident că doamna Gorghiu v-a prezentat modul în care am decis să parcurgem prima temă din cele şase propuse, a spus Blaga.

În ce priveşte candidatul pentru Primăria Capitalei, Blaga a arătat că este finalizată o analiză asupra profilului candidatului ideal. “Trebuie un om cu experienţă în administraţie, un om în care bucureştenii să aibă încredere, cum au avut în Klaus Iohannis. Niciunul din colegii care s-au înscris până acum nu sunt lipsiţi de notorietate. Mai avem şi situaţii incerte, cu oameni care au un potenţial extraordinar de a câştiga, dar au o situaţie incertă”, a adăugat Vasile Blaga.

UPDATE Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a prezentat componenţa echipei de negocieri privind Codul Fiscal: Cătălin Predoiu, Marian Petrache şi Eugen Nicolăescu.

Gorghiu a subliniat că Guvernul trebuie să exprime o poziţie publică referitoare la Acordul cu FMI.

După ce Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi Petre Roman şi-au anunţat candidaturile pentru competiţia internă a PNL, declanşată în perspectiva alegerilor locale de anul viitor, astăzi şi-a anunţat intenţia de a candida şi deputatul Costică Canacheu. Canacheu a declarat, la începutul şedinţei, că vrea reorganizarea Capitalei în 24 de districte şi că ar propune inclusiv desfiinţarea sectoarelor. La rîndul lui, europarlamentarul Cristian Buşoi şi-a lansat, recent, candidatura la Primăria Capitalei, în competiţia internă a partidului, şi a promovat platforma bucurestisanatos.ro, descrisă drept "un proiect manifest, primul dintr-o serie, realizat cu scopul de a atrage atenţia că sănătatea oraşului influenţează în mod direct starea de sănătate a locuitorilor".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite