Turcan, preşedinte interimar PNL. Petrache, secretar general. Orban, mesaj înainte de Congres: Nu va mai merge cu cârdăşii, cooperative şi alte şmecherii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL a votat în unanimitate ca Raluca Turcan să fie preşedintele interimar al partidului până la Congres, după demisia Alinei Gorghiu, ca urmare a rezultatului slab al PNL la alegerile parlamentare. De asemenea, o Comisie formată din trei foşti membri PDL şi trei membri ai vechiului PNL se va ocupa de organizarea Congresului.

UPDATE Doi liberall au anunţat deja că se vor înscrie în lupta pentru preşedinţia partidului, care va fi luată în urma alegerilor din Convenţia Naţională care va avea loc. Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, şi Răducu Flipescu, şeful filialei PNL Călăraşi, sunt cei care şi-au anunţat candidatura. Un al treilea liberal care probabil îşi va depune această candidatură e Ludovic Orban, care însă aşteaptă să vadă dacă scapă de problemele pe care le are cu Justiţia. „PNL va fi PNL sau nu va mai fi“, a subliniat Orban întro conferinţă de presă în care a vorbit de mai multe problemele ale partidului său.

„PNL are nevoie de revenirea la democraţie. PNL nu înseamnă un grup vremelnic aflat la conducerea partidului.  (...) Dacă cineva îşi imaginează că va mai merge cu cârdăşii, cooperative, cu mistificări de baze de date şi cu alte şmecherii prin care să încerce să impună o voinţă contrară bazei partidului, se înşeală“, a declarat acesta.

De asemenea, fostul vicepreşedinte al PNL s-a declarat nemulţumit de modul cum au fost constituite listele pentru parlamentare „Se întreabă unii de ce nu au tras primarii, Păi când au depus primarii memorii pentru susţinerea unor candidaţi la Parlament nici măcar nu au fost puse pe ordinea de zi a BPN. S-a mers pe acelaşi sistem de paraşutare a unor candidaţi deşi au fost stabilite nişte proceduri. Trebuiau să facă sondaje de opinie în fiecare judeţ, fiecare trebuia să-şi depună proiectul politic. Nu s-a respectat“, a mai declarat Vctor Orban.    

UPDATE Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov, va fi noul secretar general interimar al PNL până va fi aleasă noua conducere

UPDATE Potrivit unor surse politice, conducerea partidului va fi asigurata de o Comisie formata din 12 membri, iar preşedintele Comisiei să fie Raluca Turcan. De asemenea, funcţia de secretar general interimar îi va fi dată lui Teodor Atanasiu. Comisia va fi structural care se va ocupa de organizarea Congresului care va fi fie la începutul lui martie, fie spre sfâşsitul sesiunii parlamentare, în iunie.

Alina Gorghiu a anunţat că şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte al PNL după rezultatul slab de la alegerile parlamentare. „Am avut de ieri discuţii cu colegii şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedinte al PNL doi ani de zile“, a declarat aceasta. 

„Vreau să să vă informez că sunt şi alţi lideri din PNL care-şi asumă atitudinea descrisă anterior“, a completat Gorghiu. Mai mult, aceasta a subliniat: „E cert. Trebuie să se stabilească o nouă conducere a PNL. E nevoie de o conducere legitimă.“, a adăugat liderul PNL. 

Raluca Turcan este varianta agreată de liderii organizaţiilor judeţene ale PNL reuniţi luni seara la sediul central din Bucureşti pentru a prelua şefia interimară a formaţiunii în locul Alinei Gorghiu, echipa urmând să fie completată de pesoane precum Mircea Hava, posibil în calitate de secretar general, şi Daniel Buda.

Opţiunea Raluca Turcan preşedinte interimar la PNL a apărut ca urmare a faptului că organizaţia de Sibiu pe care aceasta o conduce a obţinut cel mai mare scor, peste 39%, la alegerile parlamentare de duminică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite