Liberalii se codesc să mai voteze legea STS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul STS, Marcel Opriş, poate fi schimbat numai printr-o nouă lege
Directorul STS, Marcel Opriş, poate fi schimbat numai printr-o nouă lege

PNL nu mai pare la fel de dispus să voteze legea prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va fi transferat din CSAT la Ministerul de Interne, sub conducerea directă a premierului Victor Ponta. Premierul a cerut votarea în regim de urgenţă a legii, spre a-l putea schimba imediat pe directorul STS, Marcel Opriş.

Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor a dezbătut legea STS într-un moment nefast pentru liberali. Înţelegerile dintre PSD şi PNL privind numirea lui Klaus Iohannis în fruntea de vicepremier tocmai eşuaseră, iar la aceeaşi oră, PSD îşi oficializa noua alianţă alături de UNPR şi PC, numită USD. Aceste două evenimente au cântărit greu pentru liberali, care au cerut ca discuţiile să fie amânate, până când va fi instalat oficial noul ministru de Interne, Klaus Iohannis.

„Suspansul la Legea STS va continua, eu sper că cel mult o săptămână. La cererea colegilor liberali, am votat în unanimitate amânarea discuţiilor pentru săptămâna viitoare. Motivul a fost că în momentul de faţă încă nu există o clarificare a situaţiei în ceea ce priveşte Ministerul de Interne, cine va fi în fruntea ministerului, şi noi nu am avut decât să le satisfacem această doleanţă“, a anunţat deputatul PSD Ion Mocioalcă, preşedintele comisiei.

Poziţia parlamentarilor PNL nu i-a picat bine premierului Victor Ponta, care a anunţat, din studioul RTV, că liberalii nu s-au ţinut din nou de cuvânt. „Mai e mult până trece Legea privind STS. Am văzut că, acum, colegii liberali au zis că se mai gândesc“, a arătat Ponta.

Crin: „STS, în CSAT“
Replica lui Crin Antonescu a venit după numai două ore, din acelaşi studio de televiziune.  Antonescu a fost întrebat dacă STS ar trebui să fie în subordinea CSAT sau a ministerului de Interne. „Locul STS-ului, mai degrabă la CSAT sau oricum sub o formă sau alta şi la CSAT. Voi dori să ascult şi părerea celui care va fi ministru de Interne, Klaus Iohannis “, a spus copreşedintele USL, în total dezacord cu partenereul său de alianţă. Totuşi, Crin Antonescu are un punct de vedere comun cu al premierului: „ Cred că locul serviciului 112 este la Guvern“.

Un singur liberal
Faptul că liberalii nu mai sunt atât de hotărâţi să voteze legea STS reiese şi din semnăturile proiectului de lege. Propunerea legislativă a fost semnată de 153 de senatori şi deputaţi, dintre care doar unul liberal ( George Scutaru). Proiectul a mai fost semnat şi de deputatul PC Damian Florea, iar restul semnăturilor aparţin în totalitate parlamentarilor social-democraţi.

Ceartă şi pe Codul Rutier
În Parlament au apărut ieri noi disensiuni între PSD şi PNL. Codul Rutier a fost respins , într-o şedinţă comună a comisiei juridice şi a celei de administraţie publică din Senat. Liberalii au preferat să se abţină sau să voteze împotrivă, astfel că raportul a întrunit 12 voturi „pentru“, 5 „împotrivă“ şi 7 „abţineri“. „Când s-a depus proiectul de către ministrul dumneavoastră, nu aţi văzut aceste lucruri? Discutăm de peste două luni de zile pe acest proiect. Haideţi să vedem când dăm dovadă de seriozitate“, le-a reproşat liberalilor deputatul PSD Darius Vâlcov. „Nu ministrul de Interne l-a iniţiat şi l-a trimis spre Parlament, ci Guvernul României“, a ripostat Dian Popescu.

Citeşte şi:

Război-fulger în Parlament. Ţinta: şeful STS, Marcel Opriş

Şeful STS, decapitat de Ponta prin lege 

Ponta: Lui Băsescu îi este frică de ce ar putea spune domnul Opriş

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite