Buşoi, ales preşedinte al PNL Bucureşti: În 2016, PNL a pierdut în Bucureşti cam tot ce se putea pierde. Colaborarea cu Cioloş, neconvingătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi. FOTO Sever Gheorghe
Cristian Buşoi. FOTO Sever Gheorghe

Europarlamentarul Cristian Buşoi, secretar general interimar al PNL, a fost ales sâmbătă preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti. Acesta a declarat că după un an electoral în care PNL a pierdut două rânduri de alegeri în Bucureşti e nevoie de o nouă construcţie a liberalilor pentru a recâştiga Capitala.

UPDATE Cristian Buşoi a fost ales preşedinte al PNL Bucureşti. Buşoi a primit 647 de voturi, acesta fiind singurul candidat care a optat pentru funcţia de şef al organizaţiei liberale a Capitalei. Un număr considerabil de buletine a fost anulat, mai precis, 79 de buletine. Noul preşedinte le-a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru sprijin şi a promis că va începe reconstrucţia organizaţiei liberale de la Bucureşti pentru a recâştiga Primăria Capitalei.

UPDATE Buşoi a adăugat faptul că rămâne de văzut dacă e necesară privatizarea spitalelor de stat sau a sistemului de învăţământ.  

UPDATE Viorel Cataramă, prim-vicepreşedinte al PNL sector 2, a ţinut un discurs în care a cerut colegilor săi să susţină eliminarea tuturor ajutoarelor sociale, privatizarea învăţământului superior şi privatizarea parţială a sistemului de sănătate. Cataramă a precizat că doar spitalele de urgenţă ar trebui să fie ale statului. 

De asemenea, acesta s-a declarat un adept adoptării votului electronic pentru toate alegerile. 

UPDATE Teodor Atanasiu: La fiecare patru ani, după alegerile parlamentare, se resetează conducere. Venim după un eşec usturător. Am avut o mare criză de lideri politici, am avut o mare criză de idei. 

UPDATE Cristian Buşoi a citit rezoluţia „Bucureşti, oraşul pierdut. Bucureşti, oraşul recâştigării electoratului de dreapta“

„PNL a făcut greşeli politice şi a consumat suportul public uriaş de care a beneficiat ca partid, după ce preşedintele Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale. Dar PNL nu a făcut greşeli în raport cu aşteptarea publică uriaşă privind apărarea statului de drept - şi acest lucru trebuie afirmat clar, pentru că acest lucru este ceea ce ne diferenţiază fundamental de PSD.

PNL a renunţat la mulţi oameni care erau acuzaţi public de lipsă de integritate, deşi munciseră în acest partid şi care s-a dovedit chiar că aveau susţinere publică, tocmai pentru a răspunde aşteptării pentru integritate în politică. Am plătit un cost electoral pe care ni l-am asumat, dar cu toate acestea rămânem fideli ideii de integritate a clasei politice şi apărării statului de drept“, arată moţiunea asumată de PNL Bucureşti. 

UPDATE Cristian Buşoi: „PNL trebuie să vină cu soluţii convingătoare cum ar fi susţinerea capitalului privat, îmbunătăţirea sistemului de sănătate, politici de educaţie. PNL face opoziţie şi trebuie să facă opoziţie şi mai tare, în Bucureşti şi la sectoare. PNL are o responsabilitate. PNL poate deveni motorul dezvoltării României. 

Anul trecut, PNL a pierdut în Bucureşti cam tot ce se putea pierde. În 2016, la locale, PNL s-a bătut singur. Am intrat în precampanie cu toată dorinţa de a câştiga. Am organizat dezbateri pe câteva probleme. Mi s-a reproşat că nu am notorietate, deşi începusem să fiu cunoscut. 

A urmat un şir de 3 candidaturi care a creat o situaţie nesigură. PSD a câştigat alegerile. După retragerea din campanie, am rămas să muncesc alături de colegii din Bucureşti (...) Vremea marilor victorii prezidenţiale a trecut“

Liderul PNL Bucureşti a precizat că în partid s-au făcut multe greşeli de implementare, aminitind şi despre colaborarea cu Dacian Cioloş pe care a numit-o ”neconvingătoare”.

„Am făcut la Bucureşti, ceea ce am decis, în conducerea centrală, să facem în toată ţară. Am urmat decizia de a-l susţine pe domnul Dacian Cioloş în campanie şi am adus în partid oameni noi care să candideze pentru Partidul Naţional Liberal. Din păcate, unele greşeli de implementare de la locale s-au repetat şi la alegerile parlamentare. Colaborarea cu domnul Dacian Cioloş s-a dovedit neconvingătoare, astfel încât PSD a prins avânt să-şi promoveze minicunile şi populismele din acea campanie. Aşa a ajuns domnul Liviu Dragnea, un politician condamnat, să propună un guvern marionetă anti-justiţie care i-a scos pe români în stradă la doar o lună după alegeri“, a precizat Buşoi.

De asemenea, Buşoi a anunţat că PNL va adopta şi două rezoluţii, una a echipei d ela Bucureşti, iar una propusă de preşedintele PNL Sector 3, Florin Alexe. „Mai avem o rezoluţie de la Sectorul 2, dar pe care nu am apucat să o dezbatem.“, a mai spus Buşoi, care a precizat că această rezoluţie îl are drept autor pe Viorel Cataramă, însă are unele puncte „cam extreme”.


Liberalii bucureşteni vor alege noua conducere a PNL pentru următorii patru ani. Pentru funcţia de preşedinte s-a înscris doar Cristian Buşoi, în prezent preşedinte interimar la organizaţia liberală din capitală, dar şi secretar general interimar.

Cristian Buşoi a declarat că ia în calcul inclusiv candidatura la şefia partidului în cadrul congresului din 17 iunie „dacă şi alţi colegi din ţară vor dovedi deschidere“. Până acum în cursa pentru preşedinţia PNL au intrat oficial Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinţi ai PNL Bucureşti au intrat în cursă trei candidaţi: Dan Cristian Popescu, Marius Vintilă şi Adrian Petre Danciu. Pentru cele două funcţii de vicepreşedinţi sunt doi candidaţi: Ciprian Ciucu şi Mirela Zivari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite