Leoreanu (PNL): „Sunt îngrijorat că premierul Dăncilă, campioana gafelor, se ocupă de remaniere“. Cine sunt cei cinci miniştri care „trebuie să plece urgent“

Leoreanu (PNL): „Sunt îngrijorat că premierul Dăncilă, campioana gafelor, se ocupă de remaniere“. Cine sunt cei cinci miniştri care „trebuie să plece urgent“

Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL      Foto: Eduard Enea

„Îmi exprim îngrijorarea că doamna Viorica Dăncilă, campioană cunoscută a gafelor, va face evaluările miniştrilor şi va decide cine trebuie să fie remaniat, deşi este ultima persoană care poate realiza o astfel de evaluare. Deşi ar fi doar o peticire a unui guvern ce stă să se destrame, trebuie să o consiliez în mod sincer şi bine intenţionat pe doamna premier şi să îi propun cinci miniştri care trebuie sa plece urgent“, susţine Leoreanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În primul rând, Valentin Popa trebuie să plece de la conducerea ministerului Educaţiei Naţionale pentru modul dezastruos în care a gestionat manualele şcolare, pline de greşeli inacceptabile. PNL a criticat de la bun început crearea unei edituri unice şi desfiinţarea manualelor alternative şi consideră că actuala soluţie este o revenire la perioada ceauşistă în care o singură editură gestionează toate manualele, iar profesorii şi elevii nu dispun de alternative educaţionale. De pe lista remanierilor nu poate să lipsească ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru incompetenţa de care a dat dovadă în chestiunea pestei porcine. Harta judeţelor afectate de virusul pestei se măreşte de la o săptămână la alta, România a înregistrat peste 70% din focarele de la nivelul Uniunii Europene, peste 300.000 de porci au fost ucişi, ferme întregi au fost distruse, oamenii au rămas fără locuri de muncă şi există riscul ca întreaga industrie de profil să fie falimentată“, susţine liberalul. 

„Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, trebuie să plece din funcţie, în condiţiile în care se pare că principala sa sarcină este să stea ascuns de ochii presei şi să nu scoată un cuvânt, în timp ce proiectele ministerului pe care îl conduce bat pasul pe loc, aşa cum şi Lucian Şova, ministrul Transporturilor trebuie remaniat. Nu reiau şirul gafelor comise de Şova, reamintesc doar că proiectul autostrăzii Iaşi- Târgu Neamţ-Târgu Mureş este complet ignorat de ministrul Transporturilor şi că nu a fost depus nici măcar un proiect de finanţare din bani europeni pentru demararea construcţiei autostrăzii. În egala măsură şi ministrul Carmen Dan trebuie să plece din guvern, în numele oamenilor bătuţi şi gazaţi pe 10 august în Piaţa Victoriei la un protest paşnic. Vineri, Parchetul General a pus sub acuzare conducerea Jandarmeriei implicată în represiunea de pe 10 august, precum şi un secretar de stat din MAI. Dar nu există nicio urmă de îndoiala că adevăraţii dirijori ai intervenţiei împotriva protestatarilor au fost Liviu Dragnea şi Carmen Dan, iar acesta este motivul principal pentru care ministrul de Interne trebuie să plece urgent din funcţie“, adaugă Laurenţiu Leoreanu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările