Leoreanu (PNL): Ce s-a întâmplat la CNAS este o crimă în masă. Ministrul Sănătăţii să vină să dea explicaţii în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Leoreanu
Laurenţiu Leoreanu

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu a solicitat ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să vină în Parlament pentru a da explicaţii în legătură cu nominalizarea lui Marian Burcea la şefia CNAS, punctând că ce s-a întâmplat la şefia instituţiei este o crimă în masă

„Detaliile fraudei masive de la Casa Naţională de Sănătate sunt înfiorătoare: decontarea unor servicii de îngrijiri medicale fictive pe baza a sute de dosare medicale întocmite în fals, refuzul de a acorda servicii medicale pacienţilor asiguraţi care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de acestea, o valoare totală a fraudei de circa 13.200.000 de lei. Pe scurt, ce s-a întâmplat la CNAS în ultimele luni este o crimă în masă. Reamintesc faptul că Marian Burcea a fost nominalizat de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pe data de 17 martie 2017 în funcţia de preşedinte al CNAS, acesta fiind numit în această poziţie de fostul premier Sorin Grindeanu. De aceea, îi solicit ministrului Sănătăţii să vină în Parlament şi să explice care au fost motivele care au condus la nominalizarea lui Marian Burcea la şefia instituţiei, dacă a monitorizat în vreun fel activitatea CNAS şi cum s-a putut ajunge la un astfel de caz tulburător. Dincolo de răspunderea penală a celor implicaţi în dosar, o răspundere politică aparţine ministrului Bodog. De aceea, consider că este necesar să dea explicaţii în Parlament“, susţine Laurenţiu Leoreanu. 

Vicepreşedintele PNL a adăugat că realitatea din spitale arată că sistemul de sănătate este în colaps.

 „Situaţia dificilă în care se află sănătatea impune o reacţie pe măsură: nu trebuie să mai ascundem mizeria sub preş, iar situaţia de la CNAS este simptomatică pentru un sistem care e la pământ. Cazul celor doi neurochirurgi de prestigiu care au demisionat de la spitalul Colentina din cauza politizării excesive a sistemului şi care le făcea imposibilă exercitarea atribuţiilor sau ştirea că serviciile de ambulanţă din ţară au rămas fără benzină arată cât de gravă este realitatea. Dacă Parlamentul dominat de PSD tot înfiinţează comisii de anchetă după placul domnului Liviu Dragnea şi al căror singur scop este crearea unor perdele de fum, cred că este indicat ca domnul ministru Florian Bodog măcar să vină în faţa Parlamentului şi să dea explicaţii în legătură cu cazul de la CNAS. Presupun că nu are nimic de ascuns, nu?“, a conchis liberalul. 

Milioane de euro din fondurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au fost deturnate pe numele unor pacienţi fictivi, în timp ce bolnavii care aveau cu adevărat nevoie de ajutor au fost lăsaţi să aştepte. Uneori până la ultima suflare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite