Leoreanu (PNL): Voi propune redirecţionarea unui anumit procent din impozitul pe venit către ONG-uri, în locul impozitului pe profit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul liberal Laurenţiu Leoreanu a acuzat „revoluţia fiscală“ a PSD de distrugerea bugetelor organizaţiilor non-guvernamentale şi a anunţat că va propune redirecţionarea unui anumit procent din impozitul pe venit către ONG-uri, în locul impozitului pe profit.

„Revoluţia Fiscală a PSD nu s-a mulţumit să creeze haos în sistemul bugetar şi la nivelul firmelor private, dar a distrus şi finanţările organizaţiilor non-guvernamentale. Prin modificările recente la Codul Fiscal, circa 80% din firmele care ar fi putut să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit către fundaţii şi asociaţii, nu mai pot face acest lucru. Am discutat cu mai multe organizaţii non-guvernamentale din judeţul Neamţ şi situaţia este dramatică pentru multe dintre ele, mai ales cele din domeniul social, inclusiv cu asociaţiile aflate în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi: vor fi nevoite să îşi restructureze bugetele şi activităţile, într-o zonă în care statul are mare nevoie de suport“, a afirmat Laurenţiu Leoreanu. 

De asemenea, vicepreşedintele PNL punctează faptul că PNGurile sunt cele mai afectate de obligativitatea  de a plăti cote la nivelul salariului minim. „Vă reamintesc şi că ONG-urile sunt printre cele mai afectate de obligativitatea de a plăti cote la nivelul salariului minim cu normă întreagă, deşi au angajaţi part-time. Suntem obligaţi să le acordăm o mână de ajutor pentru că, altfel, le este pusă în pericol activitatea în beneficiul comunităţii. Observ că PSDragnea are o apetenţă pentru a lovi tocmai în iniţiativa privată. Mai toată Revoluţia Fiscală pare că este o răzbunare îndreptată împotriva firmelor, multinaţionalelor, ONG-urilor, fix mediul care mai bine şi-ar tăia o mână decât să voteze cu Liviu Dragnea şi compania”, a mai spus Leoreanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite