Legea privind statutul magistraţilor, adoptată cu scandal pentru a treia oară de Camera Deputaţilor. USR: Aţi făcut varză întreaga legislaţie

Legea privind statutul magistraţilor, adoptată cu scandal pentru a treia oară de Camera Deputaţilor. USR: Aţi făcut varză întreaga legislaţie

Iniţiativa legislativă a trecut săptămâna trecută şi prin Comisia pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache. FOTO presidency.ro

Ultima lege din pachetul pe Justiţie, adică statutul magistraţilor, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, cu 181 de voturi „pentru“ şi 74 „împotrivă“. Opoziţia a acuzat faptul că cei de la Putere au făcut „varză întreaga legislaţie“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderii puterii şi cei ai opoziţiei s-au certat, în plenul Camerei Deputaţilor, pe ultima lege a justiţiei. USR a criticat modul de lucru al social-democraţilor, spunând că „fac varză întreaga legislaţie penală".  
 
„Nu creaţi legi prin care să creaţi vid legislativ. Faceţi lucrurile de mântuială. Aveţi puse în funcţii-cheie persoane care nu se pricep. Întreg Parlamentul este etichetat drept incompentent doar prin prisma lor. Asumaţi-vă rsăpunderea şi înlăturaţi aceste persoane! Şi ticăloşia poate fi făcut cu cap chirurgical, dar nu faci varză întreaga legislaţie penală pentru că vrei să faci nişte modificări în două-trei poziţii care te interesează pe tine. Aveţi mare grijă cu astfel de modificări. Dictatura incompetenţei, asta faceţi. Vom ataca din nou la CCR”, a declarat Ion Stelian, deputat USR.
 
La rândul lor, deputaţii PSD au spus că în ciuda oricărei opoziţii, legea va fi adoptată cu modificările asumate de PSD, fiind a treia oară când legea trece de Cameră. 
 
Opoziţia a anunţat că va contesta, din nou, legea la CCR. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: