Legea privind câinii fără stăpân, contestată la CCR de 30 de parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva Adevărul
Foto Arhiva Adevărul

Un grup de 30 de parlamentari, cu excepţia UDMR, au atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege care prevede eutanasierea în termen de 14 zile a câinilor comunitari care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi. CCR va lua în discuţie sesizarea în 25 septembrie.

Declaraţia a fost făcută luni, pentru Mediafax, de fostul senator Marius Marinescu, susţinător al protecţiei animalelor.

Printre semnatarii documentului prin care este invocată neconstituţionalitatea propunerii legislative pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân se numără, conform sursei citate, parlamerntarii Călin Popescu Tăriceanu, Haralambie Vochiţoiu, Dumitru Pelican, Cristiana Anghel şi Ioan Ghişe.

Curtea Constituţională va lua în discuţie în 25 septembrie sesizarea în cazul Legii privind câinii fără stăpân, care prevede eutanasierea în termen de 14 zile a câinilor comunitari care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi.

Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi a trecut, săptămâna trecută, de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite